בדיקת שקיפות עורפית ובדיקת דם לאיתור מומים

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

19/03/2014 | 13:49 | מאת: אסף

שלום, אנחנו בהריון ראשון וקצת חסרי... נסיון, מושג, רוגע... לפני כשבועיים ביצענו בדיקת שקיפות עורפית ויצאנו עם תוצאה של 1:1265. היום קיבלנו את תוצאות בדיקת הדם (שביצענו יום לאחר מכן) וקיבלנו תוצאה של 1:800 לתסמונת דאון. אנחנו חשים קצת לא בנוח עם התוצאות- גם עם העובדה שהסיכויים עלו לאחר בדיקת הדם וגם באופן כללי עם היחס 1:800. מן הסתם, בקרוב מאוד נעשה סקירה מוקדמת ותבחין משולש אבל אנחנו קצת מחפשים דרך להירגע ולהרגיש יותר בנוח... התוצאות המלאות: PAPP-A - 0.80 MoM HCGb - 0.57 MoM שקיפות עורפית - 2.04 Mom

25/03/2014 | 22:25 | מאת: ד"ר רחל מייקלסון-כהן

שלום אסף, על סמך הדיווח שלך, אתם בסיכון בינוני- כאשר בסקר שליש ראשון הסיכון יוצא מעל 1:200 מפנים ישר לסיסי שליה, וכאשר הסיכון מתחת ל1:3000 אין צורך לברר יותר לגבי תסמונת דאון. הסיכון שלכם יצא בינוני, ולכן עליכם לשקללו עם הסיכון בסקר שליש שני להריון- אותו ניתן לבצע כבר בשבוע 16. בהצלחה, ד"ר רחל מייקלסון-כהן מומחית במיילדות גינקולוגיה ופריון, מומחית בגנטיקה רפואית המרכז הרפואי שע"צ 02-6555999

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה