ניתוח תוצאות בדיקות מקדימות

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

23/02/2014 | 09:16 | מאת: הילה

שלום. אני בת 38.5. תוצאות הבדיקות שעשיתי עד כה לבחינת סיכון לתסמונת דאון (שקיפות עורפית, סקר ביוכימי, חלבון עוברי) מראות סיכון מחושב לפי גיל בשילוב עם תוצאות הבדיקות - 1:10000 (סיכון סטטיסטי מחושב לפי גיל בלבד - 1:170). האם ישנה עוד משמעות לסיכון המחושב ע"פ הגיל בלבד?

23/02/2014 | 23:09 | מאת: ד"ר רחל מייקלסון-כהן

שלום הילה, הגיל נחשב כבר בתוך הסיכון לפי סקר שליש ראשון. עם זאת, יש לך זכאות לבדיקת מי שפיר על סמך גילך. מומלץ יעוץ גנטי בנושא זה. בהצלחה, ד"ר רחל מייקלסון-כהן מומחית במיילדות גינקולוגיה ופריון, מומחית בגנטיקה רפואית המרכז הרפואי שע"צ 02-6555999

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה