תוצאות תבחין משולש ודיקור

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

28/12/2009 | 22:15 | מאת: הריון תאומים

שלום, אני בת 31.9, בהריון תאומים (בי-בי) מטיפולIUI גונאל, שקיפות עורפית נעשתה בשבוע 12+3 תוצאות שקיפות: עובר 1 - 1.4 סיכון לפי גיל ובדיקה= 1:3438, גשר אף נצפה עובר2 - 0.9 סיכון לפי גיל ובדיקה=1:4355, גשר אף נצפה סקירה ראשונה נעשתה בשבוע 15+3- ללא ממצאים חריגים וללא דיסקורדנטיות,כל המדידות מתאימות לשבוע הבדיקה ומתאימות לממוצעים תבחין משולש נעשה בשבוע 17+1 APF - 1.1 MOM HCG - 1.71 MOM UE3 - 0.65 MOM סיכון לפי גיל בלבד 1:649 סיכון לפי גיל ותוצאות 1:366 - סיכון מוגבר ידוע לי שתוצאות הבדיקה בתאומים הן יותר "עמומות" עם זאת רציתי לדעת מה דעתך - האם מומלץ לעשות דיקור? האם יש בדיקות US נוספות שניתן לבצע ? בדיקת התעלה העצבית ? האם כדאי לחכות לסקירה 2 ולקבל לפיה החלטה האם לבצע דיקור או לא? האם יש סיכון יותר גבוה להפלה כשהדיקור מבוצע אחרי שבוע 23? תודה

31/12/2009 | 14:50 | מאת: פרופ' יובל ירון

כלל לא היה צורך בבדיקת תבחין משולש. ואכן התוצאה שהתקבלה מעוררת ספםקות. ניתןלנסות ולשקלל ערך זה עם זה של השקיפות ולהקטין את הסיכון. ואז - אולי להימנע מדיקור. בכל מקרה כדאי לבצע זאת במהלך ייעוץ גנטי פרופ' יובל ירון, מומחה במיילדות גינקולוגיה ופריון, מומחה בגנטיקה רפואית, מרפאה: וייצמן 14 (קומה 18) תל אביב. טלפון: 0525-052540

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה