תוצאות סקר טרימסטר ראשון

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

16/11/2020 | 21:14 | מאת: אמיליה

שלום רב, אני בת 34, סיכוי לדאון לפי גיל בלבד 1:470. אחרי סקר 1:230. ביצעתי שקיפות עורפית בשבוע 12+5, הרופא היה מרוצה מאוד מהתוצאות, מעבר לשקיפות בדק ומצא שגם שאר המדדים תקינים (גשר אף, מסתם בלב ועוד משהו בכבד נדמה לי). עכשיו חזרו תוצאות סקר ראשון ונראה שהתוצאות בטווח הנורמה, אבל הסיכויים 1:230 - ממש על הגבול לפני שמוגדר לא תקין. איך יתכן שהסיכוי כל כך גבוה? נראה שרק השקיפות לכאורה בעייתית אבל הרופא היה ממש מרוצה, אז למה זה יוצר סיכון מוגבר? והאם מומלץ לבצע סיסי שליה למרות שלא נכנסתי לטווח של משרד הבריאות? או להמתין לייעוץ גנטי (אין תורים בטווח סביר אפילו) התוצאה כל כך גבולית. ואני בשבוע 14+1 אין לי הרבה זמן לסיסי שלייה. PAPPA 1.82 MOM HCG 0.88 MOM NT 1.96 MOM (2.4 מ"מ) תודה רבה

שלום, זו המהות של בדיקה סטטיסטית. בערך הגבוה מ 1:380 כמו אצלך יש המלצה לבצע בדיקת סיסי שליה )קצת מטוחר מדי במקרה שלך( או דיקור מי שפיר. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

17/11/2020 | 14:47 | מאת: אמיליה

תודה רבה!

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה