שקיפות עורפית ייעוץ והכוונה

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

07/01/2019 | 11:27 | מאת: מאיר

אישתי בת 25 , שבוע 11 להריון השקיפות העורפית יצאה 2.1 מ״מ סיכון לפי גיל 1:1326 סיכון משוקלל וגיל 1 :344 עדין לא עשינו בדיקת דם של שקיפות עורפית מה אתה מייעץ לנו לעשות? תודה

שלום, יש אפשרות להחליט שעושים דיקור מי שפיר או בדיקת סיסי שליה, ומאידך אפשר לחכות לבדיקת הדם שתעלה את רגישות הבדיקה, ואם הסיכון יירד להחליט לפול לפי הסיכון כולל בדיקת הדם. חשוב לזכור שהבדיקה מראה סיכון סטטיסטי לתסמונת דאון ולא לבעיות אחרות שניתן לגלות בדיקור מי שפיר. בהצלחה, ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה