arrayCGH בחו"ל לעומת צ'יפ גנטי בארץ

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

26/11/2018 | 15:51 | מאת: יעל

ד"ר הר טוב שלום רב! אני גרה באיטליה ופה יש בדיקה שנקראת array-CGH שאפשר להוסיף למי שפיר. האם הצ'יפ הגנטי בארץ הוא בעצם אותו דבר ? וגם - האם כשעושים arrayCGH - בהכרח בודקים את כל ה DNA ? או שניתן לבדוק רק מקטעים מסויימים ? תודה רבה רבה על כל עזרה!

שלום, זו בדיקת הציפ. לא מרצפים את ה DNA. ריצוף כל ה DNA היא בדיקה אחרת שכרוכה בתשלום גבוה יותר. בהצלחה, ד"ר יוסי הר-טוב

26/11/2018 | 18:17 | מאת: יעל

תודה רבה על התשובה המהירה ד"ר! אבל הצ'יפ מזהה חוסרים/כפילויות בכל ה DNA, לא רק בחלק מסוים, נכון ? שוב תודה!!

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה