סיסי שלייה ו-false positives

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

26/09/2018 | 12:38 | מאת: גיא

שלום רב, בהריון האחרון עברנו לידה שקטה לאחר שנתגלה ממצא באקסום (צ׳יפ גנטי תקין). בהריון הבא שוקלים לעשות סיסי שלייה, אך חוששים שמה סיסי שלייה יכול להחזיר תוצאות לא תקינות היות והחומר נלקח מהשלייה עצמה ולא מהעובר. האם ייתכן מצב שבו לשלייה יהיו תאים לא תקינים גנטית, בעוד שהעובר עצמו כן (ולכן תוצאת הצ׳יפ או האקסום יחזרו לא תקינים)? נוסף על כך, אם מבצעים סיסי שלייה יחד עם צ׳יפ ואקסום והתוצאה תקינה, האם יש סיבה כלשהי לבצע מי שפיר, או שהבדיקה מכסה את הכל בדיוק מירבי? תודה!

שלום, סיסי השליה הם תאים עובריים ומלבד מקרים מאוד נדירים- הם תואמים לתאים מדיקור מי שפיר. אם מבצעים בדיקת סיסי שליה- אין צורך בדיקור מי שפיר. בהצלחה, ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה