האם לעשות מי שפיר וצ'יפ ניהול סיכונים

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

22/09/2018 | 09:25 | מאת: בר

שלום רב (: אנחנו בהתלבטות רצינית האם לבצע מי שפיר וצ'יפ. 32, ילד ראשון בריא, ללא מומים משפחתיים ידועים משום צד, בבדיקת חלבון יצא 1:20,000 לתסמונת דאוןן, סקירה מוקדמת תקינה לחלוטין. קשה מאוד להבין את הסטטיסטיקה המדויקת של הדברים, אם תסמונת דאון היא השכיחה ביותר והסיכוי להפלה מבדיקה הוא 1:1000 במקרה הטוב ביותר האם לא כדאי להימנע מה בדיקה? מרגישים שחסר לנו הרבה מידע סטטיסטי, בתשובות קודמות שלך ראינו שכתבת שהסיכוי למצוא מום בצ'יפ הוא 1:150 האם זה רלוונטי בהתחשב שאלו שמופנות לבדיקה לרוב הן בסיכון גבוהה ולא מדגם אוכלוסיה רחב? בהתחשב בבדיקות וברקע האישי שלנו האם כדאי לקחת את הסיכון? תודה מראש וחג שמח

שלום מצטער אבל בגלל תקלה לא ראיתי את השאלה. כמו שכתבתי, הסיכוי לגלות ממצא לא תקין בהריון תקין כולל בדיקות הסקר וסקירות הינו כ 1:150 הריונות. בכל מקרה את לוחקת סיכון-אם את לא מבצעת דיקור סיכון לבעיה שיכולה להתגלות בדיקור עם ציפ- בסיכון של 1:150 או סיכון להפלה של עובר בריא בסיכון של1:1000 . לשיקולך. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה