שקיפות, ניפט ומי שפיר

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

22/08/2018 | 19:18 | מאת: טולי

שלום ד״ר, אני חיה באנגליה ולפני שבוע עשיתי שקיפות עורפית+בדיקת דם, וקיבלתי תוצאות בסיכון נמוך: 1:3400 לתסמונת דאון, ו 1:20000 לשתי התסמונות האחרות. אני בת 39 בהריון אחרי הפריה (שאיבת ביציות התבצעה כשהייתי בת 38, זו היתה החזרת עובר קפוא). בן הזוג שלי בן 52. שירותי הבריאות המליצו שאין צורך בבדיקות נוספות אבל אנחנו מודאגים בכל זאת וחושבים לעשות ניפט לפחות. האם הניפט בשילוב עם הסקירה משבוע שעבר תתן לנו תוצאות יותר מדיוקות מאשר הניפט בלבד? ואם נבחר לעשות מי שפיר, יש סיכוי שנעשה זאת בארץ היות ונהיה שם כשאהיה בשבוע 16. האם אפשרי לטוס אחרי הבדיקה ולאחר כמה ימים? תודה רבה

שלום, Nipt הינה בדיקת סקר טובה לתסמונת דאון, פחות טובה לכרומוזום 1318 ןעוד פחות ל x y. אפשר להוסיף בדיקה למספר תסמונות. היא בודאי לא מחליפה דיקור מי שפיר ובמיוחד לא דיקור עם בדיקת cma )ציפ גנטי( , כאשר הסיכוי לגלות ממצא משמעותי בציפ הינו 1:150 לידות בערך. אפשר לטוס מספר ימים לאחר הדיקור. בברכה, ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה