מי שפיר- התלבטות- אשמח לעזרה

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

14/07/2018 | 03:27 | מאת: שירן

שלום ד״ר, אני בת 30 בחודש הקרוב ונמצאת בשבוע 15+ 5. ביצעתי בדיקת ניפטי שיצאה תקינה. שקיפות עורפית עם סקר ביוכימי- 1:10,000 שבוע הבא אבצע חלבון עוברי. נמצא מוקד אקוגני בחדר שמאל של העובר בסקירת מערכות מוקדת. אני מאוד מבולבלת האם לבצע מי שפיר עם ציפ׳ גנטי! אני חייה כרגע בניו יורק וכאן הרופאים מאוד אנטי לגבי הבדיקה. אני מתלבטת אם לחזור לארץ ע״מ לבצע את הבדיקה אצל רופא מיומן רק כדי להיות בראש שקט. מה דעתך? אני יודעת שאין תשובה שניתן לתת לי אבל מבחינת הסיכויים? יש חשש? אשמח לקצת עזרה בנושא

שלום שירן, מוקד אקוגני מעלה את הסיכון לתסמונת דאון פי 1.5 בערך, ואם בדיקת NIPT תקינה, הסיכון לתסמונת דאון נשאר נמוך, ומבחינ זו אין המלצה לדיקור מי שפיר. חשוב לזכור שדיקור מי שפיר עם צ'יפ גנטי (CM A) לעובר מגלה עוד רשימה ארוכה של מחלות שאינן מתגלות או מרומזות בבדיקות סקר אחרות. הסיכון לגלות ממצא משמעותי בהריון תקין בבדיקת צ'יפ במי השפיר הינו 1:150 הריונות. סיכון גבוה בהרבה מהסיכון לתסמונת דאון וזה שיקול שונה. בברכה, ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה