מי שפיר הריון תאומים

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

18/04/2018 | 18:10 | מאת: יעל

שלום, בת 34 עם הריון תאומים תקין אך מעוניינת עדין לעבור בדיקה. מה הסיכון בבדיקה ביחס לבדיקה בהריון רגיל. האם מומלץ להימנע?

שלום יעל. אני משער שאת מדברת על דיקור מי שפיר. אני לא יכול לצטט הרבה מחקרים טובים שהשוו סיכון בדיקור של עובר יחיד לתאומים. אני יכול להגיד לך שמנסיוני אצליהסיכון בדיקור של תאומים לא גדול באופן משמעותי מהסיכון בהריון יחיד. מומלץ שהדיקור יבוצע על ידי רופא מיומן בדיקורים אלו, כי דרושה מיומנות גבוהה יותר עם עקומת למידה ארוכה יותר. בברכה, ד"ר יוסי הר-טוב .

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה