סקר שליש ראשון free bhcg

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

31/07/2017 | 19:09 | מאת: liubi1234

בת 31. הריון ראשון אחרי ivf (לא מוסברים). כרגע שבוע 14. עשיתי לפני כשבועיים את הבדיקת דם סקר שליש ראשון. רמת ה papp-a ושקיפות יצאו תקינים. אבל הערך של ה-free bhcg יצא גובה (3.3 MoM). השיכלול הסופי יצא: סיכוי לתסמונת דאון משוקלל מעבדה וגיל 1:20,000 ולטריזומיה 1:10,000. על מה מצביע ערך המבודד הגבוה של ה bhcg. הרופא אמר שיכול להיות כלום וכול לרמז על מומים וביקש שאציין זאת בסקירת מערכות לבודק (שיבדוק מה?). תודה מראש.

שלום, לא ברורה משמעות HCG גבוה בסקר טרימסטר ראשון. בברכה דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה