התלבטות לגבי ביצוע צ'יפ גנטי

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

27/07/2017 | 18:55 | מאת: ענבר

אחר צהריים טובים, אני כמעט בת ארבעים, בהריון שני, בשבוע 18 (אין תסמונות גנטיות במשפחה; הריון ראשון היה תקין). עד כה כל הבדיקות תקינות. היום ביצעתי 'מי שפיר' ותהיתי עד כמה הכרחי להוסיף את הצ'יפ הגנטי. האם זה "over testing" או שיש בכך ערך מוסף משמעותי ומומלץ לבקש את הוספתו? אודה מעומק הלב על תשובתך.

שלום, הסיכוי לגלות ממצא משמעותי בבדיקת צ'יפ גנטי הינו ב 1:18 הריונות לערך, סיכון די גדול ולכן, היום מסתמנת גישה האומרת שאם את מבצעת דיקור מי שפיר - מומלץ להוסיף את בדיקת הצ'יפ. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

30/07/2017 | 10:02 | מאת: ענבר

הרבה תודות על המענה המהיר.

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה