צ'יפ גנטי לעומת nipt

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

17/05/2017 | 16:18 | מאת: שלומית

שלום, איזה תוצאות מובהקות, כאלה שמצביעות על מום קשה, ניתן לקבל מהצ'יפ הגנטי שלא ניתן לקבל מבדיקת nipt בסיסית כגון מטרניטי 21 או מורחבת כגון גנומיטי? אני מתלבטת האם לבצע מי שפיר. תודה רבה.

שלום, בצ'יפ גנטי בודקים רצפים של חומר גנטי כך שאם יש שינוי - עודף או חסר - הדבר יכול להתבטא במום עוברי. קשה לרשום את כל הדברים שיכולים להתקבל, זהנאמד במאות. ב NIPT מקבלים אינדיקציה (סטטיסטית) לגבי 5 כרומוזומים (21 13 18 X ו Y) ובבדיקה המורחבת מספר מחלות מוגבל (כ 17 מחלות) בלבד. דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה