תת פעילות מולדת של בלוטת התריס ותרומת ביציות

דיון מתוך פורום  תרומת ביציות

19/02/2015 | 12:19 | מאת: יעל

שלום רב, ימים ספורים לאחר לידתי אובחנתי כ"סובלת" מהיפותירואידיזם מולד, ומאותו רגע אני מאוזנת על ידי נטילת אלטרוקסין ובמעקב שוטף לווידוא איזון. אני אישה בריאה ומאוזנת מבחינה אנדוקרינולוגית. שאלתי היא - האם אני מתאימה לשמש כתורמת ביציות, והאם העובדה שאני מאוזנת על ידי כדור ולא על ידי הבלוטה עצמה הופכת אותי לפגיעה יותר בתהליך התרומה, כולל מבחינת קשיים עתידיים להיכנס להריון..? תודה מראש, יעל

מאחר ויתכן מאד שהרקע להפרעה המולדת שלך הוא גנטי, לא בטוח שירצו בתרומת ביציות להעביר הלאה את הגן הפגום. אם את מאוזנת, אין סיבה שתהליך התרומה יפגע בך.

מנהל פורום תרומת ביציות