מתלבטת לגבי מספר העוברים שיוכנסו לתוכי

דיון מתוך פורום  תרומת ביציות

11/04/2012 | 00:07 | מאת: ניסים

שלום אני נשואה בת 39 עם 3 ילדים. ללא פוריות. לקראת תרומת ביצית מקייב. רוצים מאוד מאוד עוד ילד אבל אחד. מאוד מפחדת מתאומים. האם כדאי לי לעשות את התהליך עם החדרה של עובר אחד? אני מבינה שזה לא שגרתי. איזו אופציה עדיפה עבורנו במצב זה?

לאור העלות העצומה של התהליך אני לא בטוח שכדאי להפחית בכחצי את סיכויי ההצלחה על ידי החזרת עובר בודד, למרות שאת צודקת שזה יותר בטוח.

11/04/2012 | 11:41 | מאת: ניסים

האם נהוג לעשות דילול אם יוצאים יותר מהרצוי, ומה אחוז הסיכון בהליך מסוג זה? בנוסף, מי עושה לי את התהליך, האם הרופא המטפל שלי או הרופאים שעושים לי את הכנסת העוברים?

11/04/2012 | 12:13 | מאת: אפרת

אני לא רופאה, אבל ממחקרים שקראתי הייתי ממליצה לכם להשיב לרחם בלסטוציט אחד. בלסטוציט הוא עובר שמגדלים עד היום החמישי ולא עד היום השלישי, ונמצא שיש לו סיכויי השרדות הרבה יותר גבוהים משל עוברים ביום השלישי (מבחינה סטטיסטית, לעובר יום חמישי סיכויי השרדות שווים לשני עוברים ביום השלישי). החסרון של בלסטוציט הוא שכאשר מנסים לגדל עוברים ליום החמישי הרבה מהם לא שורדים, אז הייתי עושה החזרה ביום החמישי רק במידה והופרו אצלכם יותר מ5 עוברים.

מנהל פורום תרומת ביציות