ממצא מדאיג לפני טיפול בתרומת ביצית

דיון מתוך פורום  תרומת ביציות

29/03/2010 | 17:22 | מאת: בתיה

אני סובלת מכשל שחלתי מגיל צעיר , למעשה מעולם לא קיבלתי מחזור, ללא טיפול הורמונלי. בטיפול הכנה לפני תרומת ביצית התגלה נוזל בחלל הרחם. הרופא טוען שהנוזל נגרם בגלל שפתח צוואר הרחם שלי צר והריר האסטרוגני עולה לתוך חלל הרחם במקום לצאת החוצה כהפרשה רגילה. לאחר לקיחת פרוגסטרון הנוזל לא נראה באולסטרסאונד. נעשתה בדיקת פיפל שיצאה תקינה. בחיפוש אחרי מידע אודות הממצא החדש והמדאיג נתקלתי במאמר שפרסם פרופ' זיידמן על הנושא וחשכו עיני. שאלתי היא האם במקרה זה בו מקור הנוזל הוא לא מהחצוצרות,אלא מהפרשות, הרירית סדירה ויפה ואין נוזל ביום ההחזרה יש סיכוי להשתרשות?

30/03/2010 | 20:05 | מאת: פרופ' מרתה דירנפלד

זו תופעה די שכיחה באי ספיקת שחלות. אם זה נעלם אחרי לקיחת פרוגסטרון זה לא נראה לי שיש בעיה באולטראסאונד וגינלי ניתן לראות אם יש נוזל בחצוצרות

31/03/2010 | 06:26 | מאת: בתיה

באולטרסאונד רואים בברור שהרירית של צוואר הרחם היא עבה יותר ומפריעה לניקוז של הנוזל. אין נוזל מהחצוצרות. פרופ', את אומרת שזאת תופעה די שכיחה בכשל שחלתי , האם הצלחתם להגיע להריונות מתרומת ביצית עם תופעה כזאת ? מאד חשובה לי תשובתך כי פרופ' זיידמן פרסם באתרו מאמר בנושא ובו כתוב שהפתרון לבעיה זו היא פונדקאות . ברשותך בנוסף אכתוב שאלה נוספת לפרופ' זיידמן אך אודה מאד אם תעני לי לגבי הריונות שאת מכירה .

מנהל פורום תרומת ביציות