צילום רחם

דיון מתוך פורום  תרומת ביציות

14/03/2010 | 23:55 | מאת: gili

דוקטור יקר!בת 45 לאחר 4 ivf עוברים טובים בכל טיפול הוחזרו 4 עוברים אך לא ניקלט הריון. עכשיו ממתינה לתרומת ביצית . לפני כשנה ביצעתי צילום רחם מילוי תקין של חלל הרחם עם גבולות תקינים.מעבר עדין של חומר הניגוד לאורך החצוצרות,תמונה של סקטוסלפינקס משמאל.מימין לא הודגם בודאות פיזור של חומר הניגוד בחלל הצפק. משמאל קיים פיזור של חומר הניגוד בחלל הצפק.רציתי רק לציין שהרופא אמר לי שלפי הדיסק עצמו אי אפשר לפענח את הצילום הוא בוצע בצורה לא טובה האם לפי התשובה הכתובה יש בעיה להיקלט להריון בתרומת ביצית? מה אתה מציע?תודה רבה.

15/03/2010 | 20:40 | מאת: פרופ' מרתה דירנפלד

בד"כ אם יש סקטוסלפינקס זה מפריע לקליטת עוברים גם בתרומת ביציות.ולכן ממליצים להוציא את החצוצרה החולה. כיון שלא ראיתי את הצילום איני יודעת מה לייעץ לך

מנהל פורום תרומת ביציות