תמיכה תרופתית לאחר תרומת ביצית, עד מתי

דיון מתוך פורום  תרומת ביציות

05/09/2018 | 09:59 | מאת: ריתי

בת 48, במנופאוזה מזה כשנתיים, כרגע בהריון לאחר תרומת ביצית, עובר מופשר. כרגע אני בשבוע 11 פלוס 1 , מקבלת עדיין טיפול תרופתי תומך להלן: החל משבוע 9 פלוס 4 הורדתי מינון משני כדורים של אסטרופם 2 מג * פעמיים ביום => לכדור אחד פעמיים ביום. נרות אוטרוגסטן 200 מג * שלוש פעמים ביום => הורדתי לפעמים ביום ולאחר כשבוע לפעם ביום. זריקת פרוגרסטרון ריטרד 500 פעם בחמישה ימים => הורדתי ל-250 פעם בחמישה ימים. הבנתי שבתרומת ביצית נהוג להפחית מינונים בהדרגה עד לסוף שבוע 12. האם ההפסקה ההדרגתית שלי תקינה ? איך להמשיך עד להפסקה מלאה ? הבנתי שיש רופאים שממליצים להפסיק טיפול תומך בבת אחת בשבוע 10 מאחר שהשלייה כבר מייצרת את רמת ההורמונים הדרושה. האם המשך מתן הטיפול התומך לאחר תחילת שבוע 10 הוא בגדר "אם לא יועיל, לא יזיק" ? תודה!

המשך מתן הטיפול התומך לאחר תחילת שבוע 10 הוא במידה רבה באמת בגדר "אם לא יועיל, לא יזיק"

מנהל פורום תרומת ביציות