שאלה לגבי גיל קבלת תרומת ביצית

דיון מתוך פורום  תרומת ביציות

04/07/2017 | 08:18 | מאת: עדי

בתקשורת דיברו על אישה בבני ברק שילדה ילד ראשון בגיל 65, על אישה אחרת שילדה בגיל 56 וכיוצא בזאת. האם יש דרך לקבל תרומת ביצית מעל גיל 54 בארץ? האם במדינה אחרת לאישה ישראלית/לבעלת דרכון אירופאי? תודה.

בישראל יש באמת הגבלת גיל של 54 אבל ישנן מדינות כמו רוסיה או ארה"ב שאינן מגבילות את הגיל.

09/07/2017 | 07:44 | מאת: עדי רוטנברג

כישראלית, בעלת דרכון ישראלי, אני יכולה, למשל, לבצע את ההליך הזה ברוסיה, או שנדרש ממני להיות בעלת דרכון אירופאי לצורך זה? כמו כן, לגבי רכישת תרומת זרע, אני מניחה, שגם זה לא יתאפשר בארץ, בגלל הגבלת הגיל, או שרק ביצוע ההליך עצמו? בנוסף, מה קורה אם נותרו לי עוברים מוקפאים בבית חולים בישראל, ועברתי את גיל 54. הרבה תודה, עדי

מנהל פורום תרומת ביציות