אשפוז כפוי לנער בן 13.5

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה משפטית

14/05/2010 | 07:34 | מאת: גילת

לדר' אילן טל שלום, האם פסיכיאטר יכול לקבוע על סמך מה שההורים מספרים לו + 2 דקות עם המטופל, האם ילד עם הפרעת התנהגות מרדנית, התפרצויות זעם במחזוריות של כל חצי שנה פחות או יותר והפרעות שינה צריך להיות באשפוז כפוי או שצריך לנסות למצות את האבחנה ואת הטיפול אם זה תרופתי או באם פסיכותרפיסט והדרכת הורים שלא במסגרת משרד הרווחה. ואם אפשר לדעת איך לבטל את האשפוז בכפיה, או איך להגיע לפשרה. אודה תשובתך המהירה.איך הורים צריכים להתמודד עם זה ואיך להכין את המטופל שהוא קטין לכך מבלי שיגרם לו נזק, אנו ההורים דואגים לבריאותו הן הנפשית והן הפיסית, איך לדאוג שכל התהליך שאנחנו נלחמים כדי למנוע את האשפוז לא יזיק לו. האם אין אבחנות / טיפולים לעומק, אני מבינה שזה טיפול רב מערכתי אך מדוע בכפיה. בתודה מקרב לב,גאולה

אישפוז כפוי נקבע אך ורק ע"י הפסיכיאטר המחוזי ובמידה ורוצים לערער על החלטת האישפוז הכפוי צריך לפנות אליו. הפסיכיאטר המחוזי יושב במשרד הבריאות בכל מחוז בארץ. באופן עקרוני, אם ילד מטופל הייטב ויש מענה לבעיותיו אין סיבה להתערבות גורמי הרווחה, אולם מהרגע שהם מתערבים, לא ניתן להחזיר את הגלגל אחורה. הייתי ממליץ לכם לפנות לפסיכיאטר פרטי במרכז בו קיימת גם הדרכת הורים לצורך הכנת הילד לאישפוז וסיוע לכם בהתמודדות עם מהלך זה. מאחל לכם כל טוב ובהצלחה

מנהלי פורום פסיכיאטריה משפטית