בדיקות דם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

29/07/2013 | 18:54 | מאת: דניאלה

שלום, אני בחורה בת 26 בתקופה האחרונה אני מרגישה מאוד לא טוב יש לי סחרחורות, הרגשה שאני כול הזמן רגע אחד מלהתעלף, יש לי גם לחץ דם נמוך. בחודש האחרון גם התחילו לי כאבי ראש קלים ובנוסף יש לי ריפלוקס שמוסיף לי כאבים מידי פעם בבטן וצרבות. מרוב הרגשה פיסית רעה אני כבר לא יודעת מה באמת לא נוצר בעקבות אי תקינות ומה נוצר כתוצאה מלחץ. אני מעוניינת לעשות בדיקות מקיפות בשביל לדעת כי אכן הכול תקין ואם לא אז לטפל בכך. האם תוכל לפרט לי את כול הבדיקות הרלוונטיות שאני יכולה לעשות בשביל באמת להיות שקטה סוף סוף?

1. צריך לשבת איתך שעה לשוחח איתך ולהבין מה עובר עלייך. זה תורם 85% מהאבחנה. 2. צריך לבדוק אותך בדיקה גופנית מלאה. זה מוסיף עוד 10% לאבחנה. 3. אחרי שני הנ"ל צריך לראות אילו בדיקות עזר צריך- בדיקות דם/ צילומים/ משהו אחר. זה מוסיף עוד 5%. משום מה לאנשים יש אשליה ש"בדיקות" הן חזות הכל.

30/07/2013 | 09:11 | מאת: דניאלה

תודה רבה על תשובתך המהירה. האם אני צריכה ללכת ולשוחח עם רופא המשפחה שלי? הוא גם זה שיעשה את הבדיקה הגופנית המלאה? מה הכוונה בבדיקה גופנית מלאה? או לחלופין האם צריך ללכת לרופא פנימי? תודה רבה.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה