סחרחורות, חולשה ועלפונות

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

11/07/2013 | 20:48 | מאת: אילה

בת 26, בריאה בד"כ מזה כחודשיים אני סובלת מעייפות וחולשה. לפני כחודש התחלתי גם להתעלף. נשלחתי ע"י הרופא לבדיקות ודם ונמצא מחסור בחומצה פולית ומחסור קל בויטמין B12 Vitamin B12 | 196 | pg/ml | 211 *(----------------------) 911 | | Folic Acid | 1 | ng/ml | 5.4 *(----------------------) 25 הרופא די התרגש מעניין החומצה הפולית והתחיל טיפול אינטנסיבי בחומצה פולית ו12B. היות ולא נראה כל שינוי במצבי (הקליני) לאחר יותר מחודש נשלחתי לביצוע בדיקות נוספת | Glucose (B) | 89 | mg/dl | 70 (-------------*--------) 100 | Urea (B) | 21 | mg/dl | 17 (---*------------------) 43 | Creatinine (B) | 0.79 | mg/dl 0.51 (-------------*--------) 0.95 K+ Potassium (B) | 4.2 | mmol/l | 3.5 (---------*------------) 5.1 | | Na- Sodium (B) | 137 | mmol/l | 136 (--*-------------------) 146 | | Ca-Calcium (B) | 10.2 | mg/dl | 8.1 (-------------------*--) 10.4 | | Mg-Magnesium (B) | 2 | mg/dl | 1.9 (---*------------------) 2.5 | | Protein Total (B) | 8.6 | g/dl | 6.6 (----------------------)* 8.3 | | Albumin (B) | 4.6 | g/dl | 3.5 (-------------*--------) 5.2 | | Bilirubin Total | 0.5 | mg/dl | 0.3 (----*-----------------) 1.2 | | ALKP-Alkaline Phosphatase | 79 | u/l | 30 (-----------*----------) 120 | | ALT (GPT) | 10 | U/l | 0 (------*---------------) 31 | המטולוגיה- ספירת דם - מכשיר | WBC-Leucocytes | 10.3 | 10*3/micl | 4.5 (------------------*---) 11 | | RBC-Red Blood Cells | 4.87 | 10*6/micl | 4 (---------------*------) 5.2 | | Hemoglobin | 13.4 | g/dl | 12 (-------*--------------) 16 | | Hematocrit | 39.7 | % | 36 (-------*--------------) 46 | | MCV-Mean Cell Volume | 82 | fl | 79 (---*------------------) 97 | | MCH-Mean Cell Hemoglobin | 27.5 | pg/cell | 27 (-*--------------------) 34 | | MCHC-M.Cell Hb cont. | 33.8 | g/dl | 31 (-----------*----------) 36 | | RDW-Red Cell Distri.Width | 12.7 | % | 11.6 (------*---------------) 15 | | Platelets | 352 | 10*3/micl | 150 (--------------*-------) 450 | | MPV-Mean Platelet Volume | 11.3 | fl | 8.5 (-------------*--------) 12.9 | | Neutrophils % | 54.5 | % | 40 (--------*-------------) 75 | | Lymphocytes % | 37.3 | % | 22 (---------------*------) 43 | | Monocytes % | 8.1 | % | 3 (----------*-----------) 13 | | Eosinophils % | | % | 0 (*---------------------) 6 | | Basophils % | 0.1 | % | 0 (-*--------------------) 2 | | Neutrophils # | 5.63 | # | 1.8 (-------------*--------) 7.7 | | Lymphocytes # | 3.85 | # | 1 (---------------*------) 4.8 | | Monocytes # | 0.84 | # | 0 (----------------*-----) 1.1 | | Eosinophils # | | # | 0 (*---------------------) 0.6 | | Basophils # | 0.01 | # | 0 (-*--------------------) 0.2 | שתן-כללי | PH (U) | 7 | | 5 (--------------*-------) 8 | | Nitrit (U) | NEGATIVE | | | | Ketone (U) | NEGATIVE | | | | Glucose (U) | NORMAL | | | | Urobilinogen (U) | 4 | mg/dL | 0 (----------------------)* 1 | | Bilirubin (U) | NEGATIVE | | | | Protein (U) | 100 | mg/dL | 0 (----------------------)* 30 | | Leucocytes (U) | 500 | cell/µl | 0 (----------------------)* 10 | | Urine Remarks | | | | | לבקתת ןתשל היפוקסורקימ תאצות | | דחא הדובע םוי ךות | | Erythrocytes (U) | NEGATIVE | | | שתן- מיקרוסקופיה | Leucocytes (U)/Field | 25 | Leuco/F | | | Erythrocytes (U)/Field | 3 | Ery/F | | | Mucous (U) | ++ | | | | Squamous Epithelial Cell | +++ | | | אימונולוגיה | C.R.P | 1.6 | mg/dl | 0 (----------------------)* 0.5 | האם יש לך קצה חוט או רעיון מבדיקות אלה? תודה

לי בעיקר חסר מה שלא סיפרת- מה קרה לפני חודשיים? מה השתנה בחייך? תזונה? פעילות? מחלה" שהיה בחו"ל? התחתנת? התגרשת? שינית תעסוקה? מה יש בבדיקה גופנית? בדיקה גיניקולוגית? אקג?

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה