בדיקות חדשות מהיום ומלפני חצי שנה

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

09/04/2013 | 15:06 | מאת: חני

שלום רב, בת 28 בריאה, ממוצא עירקי/תורכי. ללא מחלות תורשתיות. פניתי לרופא עור בשל בעיה של גרד בפאת הלחי עד למטה המופיע בפתאומיות עד פציעה של העור ונעל לאחר כמה שעות. ובנוסף בשל נשירת שיער מסיבית. להלן תוצאות הבדיקות: MAGNESIUM- 2.13 IRON-45 TRANSFERRIN- 366.0 WBC- 8.9 RBC- 4.73 HB-13.2 HCT- 41.1 MCH- 28 MCHC- 32.2 RDW- 13 MCV- 86.8 NEUT- 57.5 LYM- 36.6 MONO- 2.3 EOS- 2.2 BASO- 0.2 LUC- 1.1 NEUT.ABS- 5.1 LYMP.ABS- 0.2 EOS.ABS- 0.2 BASO ABS- 0.0 LUC ABS- 0.1 MACRO- 0.2 MICRO- 0.6 HYPER- 0.3 HYPO- 2.3 MICRO- 0.3 PLT- 261 MPV- 12.0 לא יודעת אם כל מה שצינתי רלוונטי, הבדיקות הללו בוצעו היום. בנוסף רוצה להוסיף ערכים מבדיקות דם מלפני חצי שנה בתחום נוסף שלפי ראותי חורגים מהנורמה ואולי יש רצף או קשר לבדיקות אלה, CHOLESTEROL- 272.4 TRIGLYCERIDES- 217 HDL- 73 LDL- 155.8 NON- HDL- 199 CELIAC- 1.5 VITAMIN B12- 157 עייפות כרונית, לא עייפות לשינה היות ומתקשה להירדם אלא עייפות בביצוע פעולות, כבדות חוסר אנרגיה ושקיעה בהתנהלות במהלך היום מגייסת מירב כוחותיי עמ"נ לתפקד ולהישאר בפוקוס ומקנאה באופן תמידי באנשים שמצליחים להתנהל ולתפקד בלי הכובד והעייפות. אינני מטופלת בשום תרופה, יש לי רופא משפחה שמשום מה משליך כל תוצאת בדיקה או הרגשה לא טובה שלי למשקל שלי מבלי סיבה ממשית כי אני שוקלת 68 על 1.63 שעד כמה שאני רוצה לרזות ומתקשה מאוד בכך, אינני חושבת שאני בעודף משקל כל כך חריג שמעורר מחלות ועל כן אינני מקבלת שום טיפול. מקווה שאני במקום הנכון ואולי כאן אצליח להבין במה מדובר ולדרוש טיפול. תודה, חני

הבאת רק את החלק הביולוגי בסיפור, בלי החלק הנפשי והמשפחתי והתעסוקתי- שמניסיוני הוא המוביל אצל נשים תשושות, שמבקרות במרפאה לא מעט. בבדיקות מה שראיתי שויטמין B12 נמצא בתחום הנמוך של הנורמה (תלוי במעבדה). איני יודע במה את עוסקת, מה כושרך, מה מצב השינה, ממתי סובלת ומה קדם לתשישיות זו.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה