תוצאות לילד בן 8

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

08/04/2013 | 01:25 | מאת: טלי

בני בן 8, ילד בריא וספורטיבי, ללא כל עבר של מחלות, עשה בדיקות דם כלליות (לא בגלל סיבה מיוחדת אלא כחלק מביקור אצל אנדקרינולוג על מנת לוודא כי אין לו חסר בהורמון גדילה). צירפתי את התוצאות החריגות תחילה, ולאחר מכן את כלל התוצאות, האם יש סיבה לבדיקות נוספות בגלל אאוזנופילים שלמיטב הבנתי גבוהים מאוד ביחס לטבלה ונוטרופילים נמוכים? תודה רבה מראש. התוצאות החריגות הן: Neutrophils % - 25.1 Eosinophils %-21.8 Eosinophils #-1.74 Neutrophils % confirm.-27.5 Eosinophils % confirm.-22.1 כל התוצאות: Glucose (B)- 92 Urea (B)-35 Creatinine (B)- 0.47 K+ Potassium (B)-4.7 Na- Sodium (B)-137 Ca-Calcium (B)-9.4 Protein Total (B)-7.2 Albumin (B)-4.3 ALKP-Alkaline Phosphatase-246 ALT (GPT)-18 Ferritin-22 WBC-Leucocytes | -8 RBC-Red Blood Cells-4.67 Hemoglobin-12.1 Hematocrit-36.7 MCV-Mean Cell Volume-79 MCH-Mean Cell Hemoglobin-25.9 MCHC-M.Cell Hb cont.-33 RDW-Red Cell Distri.Width-13 Platelets-450 MPV-Mean Platelet Volume-8.8 Neutrophils % - 25.1 Lymphocytes % - 45.6 Monocytes %-6.9 Eosinophils %-21.8 Basophils %-0.6 Neutrophils #-2.01 Lymphocytes #-3.64 Monocytes #-0.55 Eosinophils #-1.74 Basophils #-0.05 Neutrophils % confirm.-27.5 Lymphocytes % confirm.-42.3 Monocytes % confirm.-6.7 Eosinophils % confirm.-22.1 Basophils % confirm.-1.3 TSH-2.59

אאוזינופיליה= רמה גבוהה של אאוזינופילים, יכולה להיות קשורה לאלרגיה, לפרזיטים בצואה ובאופן נדיר יותר למחלות הקשורות ישירות לסוג זה של תאים לבנים. סך כל אחוז התאים הלבנים צריך להסתכם ב-100%, אז אם יש אאוזינופילים גבוהים, אחוז התאים האחרים יורד. עד שתחזרו לאנדוקרינולוג, מציע לגשת לרופא המשפחה/ ילדים לדיון על התוצאות+ לשלוח צואה לפרזיטים X3 ולבדוק בבית אם רואים תולעים בצואה.

08/04/2013 | 10:33 | מאת: טלי

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה