Immunoglobulin M Lambda positive

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

10/02/2013 | 23:57 | מאת: אלה

שלום! אבא שלי בן76 חולה סכרת , לחץ דם גבוה ובעיות בכליום נשלח עלידי רופאת משפחה בנוסף לבדיקת דם רגילות לעשות גם בדיקה של Immunoglobulins ו Immunology הבדיקות של Immunoglobulins נראות מדאיגות. בבקשה תסבירו מה זה אומר ומה עלינו לעשות התור לרופא המטולוג בעוד 3.5 חודשים,האם זה מסוכן? Biochemistry Hemolysis Index NORMAL Sodium 142.1 mmol/L Potassium 5.3 mmol/L Hemoglobin A1c 8.0 % Magnesium 1.7 mg/dL Calcium 9.7 mg/dL Phosphorus 3.4 mg/dL Urea 53.7 mg/dL Creatinine 1.41 mg/dL Uric Acid 6.49 mg/dL LDH 269 U/L Creatine Kinase 71 U/L AST(GOT) 21 U/L ALT(GPT) 22 U/L Alkaline Phosph. 82 U/L Bilirubin, Total 0.53 mg/dL GGT 23.4 U/L Total Protein 7.19 g/dL Albumin 3.8 g/dL Globulin 3.38 g/dL Cholesterol,Total 166.7 mg/dL Triglycerides 130.1 mg/dL HDL Cholesterol 37 mg/dL LDL Cholesterol 103 mg/dL Non-HDL Cholesterol 129 mg/dL Iron 60.9 ug/dL Transferrin 226 mg/dL Folic Acid 21.7 ng/mL Ferritin 94.2 ng/mL Vitamin B12 440.2 pg/mL Protein Electrophoresis Albumin 55.40 % Alpha1 4.70 % Alpha2 9.60 % Beta 1 6.00 % Beta 2 5.70 % Gamma 18.60 % Tumor Markers CA 19-9 36.4 U/mL CEA 1.2 ng/mL PSA, Total 6.33 ng/mL PSA, Free 2.78 ng/mL PSA, Ratio 43.9 Immunology Immunoglobulin G 1340 mg/dL Immunoglobulin M 50 mg/dL Immunoglobulin A 199 mg/dL Immunoglobulins Immunoglobulin A suspected Immunoglobulin G negative Immunoglobulin M Lambda positive Kappa chain suspected Lambda chain IgM positive Serology C-Reactive Prot. 4.8 mg/L Vitamins & Metabolites 25-OH Vitamin D 47.7 ng/mL Urine analysis Glucose Normal mg/dL Ketones NEG mg/dL Protein NEG mg/dL Blood NEG mg/dL Leukocytes Negative Leu/uL Nitrite NEG pH 5.5 Urobilinogen Normal mg/dL Bilirubin NEG mg/dL Chemistry, Urine Album./Creat.Ratio 3.24 :mgAlb/grCre תודה רבה

1. אין משמעות לבדיקות מעבדה שאינן מחוברות לאדם. השקעה שלך בשאלה עם פרטים- גיל, מין,מחלות, תרופות, מצב בריאות, סיבת עשיית הבדיקה, השמנה, פעילות, ערכים קודמים אם יש- תניב תשובה יותר עניינית. 2. בין הרופא ההמטולוג לביני יש גם את רופא המשפחה שנראה שיודע מה הוא בודק, ולא צריך לחכות אליו 3.5 חודשים. אין לי מושג מה יש לאביך, למה נעשו בדיקות (זה לא בגלל נתונים שיש בשאלה), מה יש בבדיקה גופנית... 3. לא כתבת את ערכי הנורמה של התשובות שיכולים להיות שונים ממעבדה למעבדה.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה