מעקב כבד

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

17/01/2013 | 12:47 | מאת: ירון

שלום מה המעקב הנדרש לאחר אבחנת כבד שומני ? באיזו תדירות נדרש US ובדיקות דם. ואלו פרמטרים בודקים בבדיקות הדם ? תפקודי כבד בסיסיים בלבד ( ALT - AST - בילורבין- ALK phos ), או שיש עוד פרמטרים ? והאם זה משנה האם התפתחה גם דלקת על רקע כבוד שומני או שלא? תודה

כל מקרה לגופו בבירור ראשוני יש מקום לעשות פעם אחת אולטראסאונד כבד ובדיקת דם לוירוסים- על מנת לוודא שמדובר בכבד שומני לא על רקע זיהומי ולא על רקע אלכוהולי. איני מומחה כבד, אבל לדעתי פעמיים בשנה בדיקות דם זה מספיק, אפשר פעם בשנה US כבד. ברור שתהליך דלקתי בכבד הוא מצב שונה בתכלית מאשר רק כבד שומני, כי זה מחיש את הפגיעה בכבד, ודורש מעקב יותר צמוד ואולי אף במרפאת כבד. לעיתים אפילו לוקחים ביופסיית מחט על מנת לתעד מצב הכבד.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה