בדיקות

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

14/01/2013 | 22:10 | מאת: בנימין

שלום ד"ר! ביצעתי השבוע בדיקות דם מקיפות כולל אנדו הורמון וצואה ושתן. אני בן 23, את הבדיקה עשיתי בצום של 11 שעות. בתשובות של התפקודי הכבד מופיע לי מעל הנורמה פי 2.5 / 3. וגם בברזל מופיע קצת מעל הנורמה. והכולסטרול מופיע 250, דבר שבעבר לא הגיע לכזה מצב , אלא גג 190. ועוד כמה תוצאות שפחות מהנורמה אבל ממש בקצת מסוג כל מה שקשור לבדיקות מסוג הכדוריות וההומוגלובין. יש לציין בתקופה האחרונה (חודשיים) עשיתי דיאטה קיצונית שמורכבת מ500 קלוריות ליום לערך, שבה ירדתי 10 קילו, אבל העליתי חזרה 5 קילו, ובחודש האחרון אני בתקופה שרוב ימי החול אוכל 500 קלוריות, ובסוף השבוע צורך הרבה קלוריות, דבר שלא מאזן את המשקל שלי והוא מתנדנד. יש לציין שתיתי בכל תקופה זו 6 ליטר מים לפחות ביום!!!!. שבוע לפני הבדיקות שקלתי 61 קילו, וביום הבדיקה שקלתי 66.5 קילו, במהלך שבוע זה אכלתי בכמויות הרבה פחמימות פשוטות ולכן העליתי במשקל. רציתי לדעת מה הגורם לתוצאות הבדיקה הללו? האם זה מהעניין של התקופה של הדיאטה שהצגתי? והאם זה קשור לרופא גסטרו, אם בעבר לפני 5 שנים עשיתי ניתוח כיב בתריסריון? והאם אני צריך להיות מודאג מעניין של תוצאות של תפקודי כבד, או שאפשר כרגע להשאירו כך, ולהתחיל תקופה מאוזנת של אורח חיים ואכילה בריאה יותר, ולאחר מכן לבצע שוב בדיקות? תודה.

אם אתה מתאבד- למה לך לעשות בדיקות? אתה השתגעת???????? 500 קלוריות ליום+ 6 ליטר מים ליום ואתה עוד תוהה למה הבדיקות חריגות? תגיד תודה לבורא עולם שאתה חי כדי להקליד ויש לך סיכוי לנחלים, לפחות גופנית. איני יודע מה הניע אותך לעשות זאת, אבל הזמן להפסיק הוא ממש ברגע זה. גש לרופא המטפל שלך, שתף אותו ותתחיל תכנית שיקום איני יודע מה זו בדיקה גבוהה/ נמוכה. ראה בקשתי לעיל לתת את כל תשובות המעבדה, לא את הפרשנות להן

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה