בדיקות דם 7 חודשים אחרי לידה

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

07/01/2013 | 19:17 | מאת: חוה

שלום, אני 7 חודשים אחרי לידה ראשונה, לוקחת גלולות. עשיתי בדיקת דם בגלל עייפות גדולה מאד, חולשה ודברים בסגנון. במהלך ההריון הברזל וה b12 היו מאד נמוכים לקחתי את שתיהם (אני עדיין לוקחת) אחרי ההריון המצב השתפר אך הוא עדיין לא טוב. כרגע הרופא שלח אותי לזריות b12 ואמר שנראה ההמדך אם צריך עוד משהו. אשמח לשמוע מה דעתכם על כל הבדיקה Glucose (B) 88 Urea (B) 26 Creatinine (B) 0.72 eGFR 60 ml/min/1.73m²-מ לודג K+ Potassium (B) 4 Na- Sodium (B) 138 Ca-Calcium (B)8.8 Cholesterol 218 Triglycerides 77 HDL-Cholesterol 87 Non-HDL Cholesterol 131 LDL-Cholesterol 115.2 Protein Total (B)7.2 Albumin (B) 4.1 ALKP-Alkaline Phosphatase 86 ALT (GPT) 7 Fe - Iron 28 Vitamin B12 170 WBC-Leucocytes 5.4 RBC-Red Blood Cells 4.41 Hemoglobin 11.2 Hematocrit 34.9 MCV-Mean Cell Volume 79 MCH-Mean Cell Hemoglobin 25.4 MCHC-M.Cell Hb cont. 32.1 RDW-Red Cell Distri.Width 13.8 Platelets 350 MPV-Mean Platelet Volume 11.8 MPV-Mean Platelet Volume52.7 Lymphocytes % 36.1 Monocytes % 8.8 Eosinophils % 1.5 Basophils % 0.9 Neutrophils # 2.86 Lymphocytes # 1.96 Monocytes # 0.48 Eosinophils # 0.08 Basophils # 0.05 PH (U) NEGATIVE Ketone (U) NEGATIVE Glucose (U) NORMAL Urobilinogen (U) NORMAL Bilirubin (U) NEGATIVE Protein (U) 30 Leucocytes (U) 500 Urine Remarks Erythrocytes (U) 10 Leucocytes (U)/Field 31 Erythrocytes (U)/Field 19 Mucous (U) + Squamous Epithelial Cell +++ TSH 3.25

1. למרות שבנורמה, ויטמין B12 יחסית נמוך. ההמוגלובין ו-MCV נמוכים, מרמז על חוסר ברזל 2. רמת IRON אינה מספיקה, צריך גם פריטין וטרנספרין 3. איני יודע למה זריקות. כדורים תחת הלשון יעילים לא פחות מזריקות 4. בשתן אולי דלקת. חריגות מינימליות

08/01/2013 | 09:03 | מאת: חוה

א. אין בבדיקות תוצאות של פריטין וטרנספרין? ב. אני חוקחת מתחית ההריון )כבר שנה ו4 חודשים) יום יום כדור מתחת ללשון) בהריון זה לא עזר בכלל אלא המשיך לרדת, וסוף ההריון עד עכשיו זה עלה מ1230 ל170 ג. אם אני לא מרגישה שום דבר בשטן, יש צורך לבדוק? תודה רבה

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה