פענוח בדיקות דם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

15/11/2012 | 12:48 | מאת: אני

שלום רב, אני בחורה בת 28, מצרפת בדיקות דם שבצעתי שלשום. אני מזה כשבועיים במחלת "שלבקת חוגרת". אשמח להתייחסות לתקינות הבדיקות: WBC K/ul 3.5 RBC M/ul 4.17 HB g/dl 12.1 HCT % 36.2 MCH pg 28.9 MCHC g/dl 33.4 RDW % 18.8 MCV fL 86.7 NEUT% % 44 LYM% % 49.5 MONO% % 0.2 EOS % % 4.9 BASO % % 0 LUC% % 1.4 NEUT.abs K/ul 1.5 LYMP.abs K/ul 1.7 MONO.abs K/ul 0 EOS.abs K/ul 0.2 BASO abs K/ul 0 LUC abs 0.1 MACRO% 1.7 MICRO % 4.8 HYPER% 1.5 HYPO % 8.4 MICRO%/HYPO% 0.6 PLT K/ul 132 MPV fL 9.4 VITAMIN D (25-OH) nmol/L 101 GLUCOSE mg/dl 88 UREA mg/dl 25 CREATININE mg/dl 0.8 URIC ACID mg/dl 3.8 SODIUM mEq/L 137.9 POTASSIUM mEq/L 4.2 CHOLESTEROL mg/dl 164.8 TRIGLYCERIDES mg/dl 58 CHOLESTEROL- HDL mg/dl 70 CHOLESTEROL-LDL calc mg/dl 83.1 NON-HDL_CHOLESTEROL mg/dl 95 IRON µg/dl 98 TRANSFERRIN mg/dl 320 GOT (AST) U/L 25 GPT (ALT) U/L 27 GGT U/L 13 ALK. PHOSPHATASE U/L 57 CK-CREAT.KINASE(CPK) U/L 89 COMPLEMENT C3 mg/dl 127 COMPLEMENT C4 mg/dl 32 C-REACTIVE PROTEIN mg/dl <0.08 RHEUMATOID FACTOR IU/ml <10.50 IgG mg/dl 910 IgM mg/dl 133 IgA mg/dl 68.6 Ig-E TOTAL IU/ml 216.6 ESTRADIOL (E-2) pmol/L 278 TSH mIU/L 2.67 T3- FREE pmol/L 2.8 T4- FREE pmol/L 14.8 LH IU/L 9.1 FSH IU/L 7.8 PROLACTIN mIU/L 74.8 PROGESTERONE nmol/L <1.7 VITAMIN B12 pmol/L >1476.0 FERRITIN ng/ml 26 HEMOGLOBIN A1C % % 5.4 בתודה מראש :-)

1. איני מבין מה הקשר בין השלבקת הגורת לבין הבדיקות שעשית. 2. יש מספר נמוך יחסית של תאים לבנים. יכול להיות קשור לעיתים לזיהום וירלי. 3. איני יכול להתייחס לתשובות שבחלק התחתון של הרשימה בהעדר ערכי הנורמה, שוודאי מופיעים לך על דף התשובות.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה