המוגלובין נמוך??

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

01/10/2012 | 10:08 | מאת: ירון

שלום רב דוקטור יקר! קצת רקע כללי עליי: אני בחור בן 42 בריא בדכ לאחרונה היה לי כאבי בטן וגילו חיידק הליקובקטור (שטופל ע"י אנטביוטיקה, אין תופעות יותר כנראה שהושמד) בעקבות כך עשיתי בדיקות דם ובהתחלה יצא ערכים נמוכים IRON- 45 B12- 185 HB- 13.5 FOLIC ACID- 10 FERRITIN 245 הרופאה שלחה אותי לעשות בדיקות דם וגסטרוסקופיה עקב חשד לצליאק והביופסיה יצאה תקינה לחלוטין!! ברוך השם. לאחר מספר חודשים עשיתי בדיקות חוזרות אחרי לקיחת תוספי ויטמינים של B12 ו-GENTAL IRON והתוצאות הם: HB- 13.4 RBC-- 4.55 HCT-41.9 MCV- 92.2 IRON - 66 (עלה מ-45) VITAMIN B12- 274 FERRITIN- 106 שאר הבדיקות יצאו תקינות לחלוטין למעט ה- HB שיצא 13.4 אני רוצה להוסיף שכל חיי ההמוגלובין לא עבר את ה-14 האם זה נקרא אנמי ועלי להמשיך לעשות בדיקות אחרות כמו להמשיך להבדק אצל גסטרואנטרולוג או להמטולוג? בפורומים מסויימים מופיע אצל גברים שההמוגלובין תקין הוא מ12-18 ובאתרים מסויימים מ-14-18 מה נכון נורא מבולבל ?? בכבוד רב וגמר חתימה טובה

הנורמה אינה בפורומים אלא במעבדה. לכל מעבדה יש נורמות שמתאימות אצלה. מקובל באופן כללי שלגבר יש מעל 14. אבל מה זה "נורמה"? זה מונח מתמטי סטטיסטי שאומר ש-95% מהאוכלוסיה הבריאה נמצאת בטווח זה, ו-2.5% מהבריאים נמצאים מעל ומתחת. ועדיין בריאים. אם כל חייך זה ככה- אז מה אתה מחפש בבירורים?? אתה בריא? אז אתה בריא עם המוגלובין מעט נמוך מהנורמה. אם הגובה שלך היה 154 גם היית מחפש סיבות ותיקונים? יש לך רמת פריטין מצויינת, יש לך MCV תקין- אין לך שום חוסר ברזל. רמת ויטמין B12 אצלך היתה גם קודם בטווח הנורמה, ואם MCV תקין ואין לך פגיעה עיצבית- אז גם זה לא היה חסר. אני איני רואה שום סיבה לבירורים מיותרים. אבל איני הרופא שלך. מה שעומד לפני הוא רק מה שכתבת.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה