HYPO % גבוה בבדיקות הדם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

15/09/2012 | 09:28 | מאת: רויטל

שלום רב, אני בת 30 בריאה בדר"כ. ביצעתי בדיקות דם לאחר שנה שלא ביצעתי בדיקות. קיבלתי את תוצאות בדיקת הדם שלי וה- HYPO % יצא גבוה: 21.7. ההמוגלובין יצא 11.8. האם יש סיבה לדאגה? מצרפת את רשימת שאר התוצאות: WBC K/ul 4.4 RBC M/ul 4.34 HB g/dl 11.8 HCT % 39.3 MCH pg 27.3 MCHC g/dl 30.1 RDW % 14 MCV fL 90.5 NEUT% % 43.5 LYM% % 40.8 MONO% % 7.1 EOS % % 5.4 BASO % % 0.2 LUC% % 3 NEUT.abs K/ul 1.9 LYMP.abs K/ul 1.8 MONO.abs K/ul 0.3 EOS.abs K/ul 0.2 BASO abs K/ul 0 LUC abs 0.1 MACRO% 0.7 MICRO % 0.9 HYPER% 0 HYPO % 21.7 MICRO%/HYPO% 0 PLT K/ul 213 MPV fL 9.2 אודה לך על תשובתך. רויטל

נראה לי שיש משהו לא סביר בתשובה זו ראשית- יש לראות שלא טעית במיקום הנקודה העשרונית ואין מדובר ב-2.17%. היפוכרומיה מופיעה בדרך כלל במצבי חוסר ברזל. אז גם ה-MCV נמוך, ערך MICRO% נמוך והאנמיה יותר חמורה ממה שיש אצלך (הנורמה של המוגלובין אצל אישה הוא מ-12). אם את בריאה מציע לך: 1. לבדוק את התשובה שוב. 2. אם זו התשובה, לחזור על ספירת דם. 3. אם ערך זה חוזר, להתייעץ עם רופא המשפחה ואולי עם המטולוג על המשמעות (איני יודע). 4. לא לעשות בדיקות דם ללא הצדקה. העובדה שחלפה מעל שנה מאז עשית בדיקת דם אחרונה אינה הצדקה לעשותה עכשיו.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה