ערכי סודיום נמוכים

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

09/04/2010 | 00:22 | מאת: שרה

אימי בת 78,עם בעיות שונות כגון לחץ דם גבוה גלאוקומה בעיות פרקים .סובלת זמן רב מסחרחורות ועברה בדיקות רבוטת בנושא שלא הראו על ממצא חד משמעי.נוטלת כמות גדולה של תרופות.לאחרונה ת3קפה בחולשות סחרחורות ובחילות בדיקות דם יצאו תקינות מלבד בדיקת אלקטרוליטים שבה נמצאה רמת סודיום של 124.לאחר מתן עירוי בקופח,עלו הערכים ל128.8.רופאת המשפחה שוקלת מתן עירוי נוסף(קיבלה היום ואתמול חצי ליטר כל פעם) ואם לא ישתפר,אישפוז.אני מאווד דואגת.האם ייתכן שלתרופה בשם אורמוקס שנוטלת פעמיים ביום מזה מספר שנים יש השפעה על התוצאות? בתודה מראש

09/04/2010 | 19:22 | מאת: ד"ר נצר חירם

שלום, אורמוקס היא תרופה משתנת העשויה לגרום לאיבוד נתרן בשתן. מהמחלות שפרטת, יתכן שיש תרופות נוספות שאימך נוטלת העשויות לגרום לאובדן נתרן. כמו כן ישנם מצבים רפואיים מסוימים העשויים לגרום לאיבוד מואץ של נתרן. אמליץ לשוחח עם רופאת המשפחה כדי להחליט כיצד להתקדם בבירור הסיבה. בברכה, ד"ר נצר חירם

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה