תוצאות של בדיקות

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

07/03/2010 | 15:15 | מאת: עדנה

אני בחורה בת 42 סובלת מכאבים בכל הגוף במיוחד בעמוד שדרה מותני. וכאבי רגליים גילו לי במיפוי עצם ניוון בשני חוליות שמקרינות לי כאבים לצלעות ושינויים בברכיים בכתפיים ובכפות רגליים.אני עושה פיזיוטרפיה מה שלא עוזר לי, אומנם לאותו רגע כן . אך אני מסבירה לרופאה שלי שהכאבים שלי הם אחרים ועמוקים יותר כאילו אני מרגישה אותם בשרירים בגידים משהו רציני יותר.אני שביקשתי מהרופאה לעשות בדיקות דם לגילוי אולי דלקות פרקים כי אצלנו במשפחה כמעט כולם עם דלקות פרקים. אז הבדיקה של CRP-יצאה הרבה מעל הנורמה 16.1 לכן אני רוצה תשובה מה זה יכול להיות תודה מראש הכואבת.יש לציןן שהרופא נתן לי כדורי רטופן 400 מ"ג ואמר לי לשתות כשיש כאבים אך מה עושים כשכול היום כואב והכאבים גורמים לציליעה חריפה ברגל והכאבים משבשים לי את החיים ויש לי ילדים צעירים בבית וזה מאוד קשה

08/03/2010 | 12:17 | מאת: ד"ר יעל הס

קודם כל - העצמות יותר עמוקות משרירים וגידים. דלקת פרקים לא מופיעה בעצמות וגידים אלא במפרקים של העצמות. CRP גבוה בהחלט יכול לרמז על דלקת פרקים אבל צריך עוד בדיקות בכיוון (RF, ANA ואחרות). הטיפול בדלקת פרקים או כאבי מפרקים הינו בכדורים למניעת דלקת למשל אטופן שקיבלת. נסי לקחת את הטיפול למשך כשבוע-שבועיים ותראי אם זה עוזר. במקביל כדאי מאד להמשיך בפיסיותרפיה או אפילו בהתעמלות קלה כמו פילאטיס או פלדנקרייז כדי לחזק את השרירים ולשפר את טווחי התנועה.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה