עוד שאלה בנושא קריטינין וחלבון בשתן-----דחוף

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

01/03/2010 | 18:11 | מאת: ציפי

תודה על תשובתך הקודמת האם יש צורך בשינוי התרופה?, או שהפגיעה בכליות קדמה ללחץ הדם הגבוה אבל מאוזן כרגע על 125/75.? יש קשר בין שתי המחלות? עובר לי סרטים בראש ואני פוחדת מאד מהמצב החדש. אשמח לתשובתך המהירה.ציפי

01/03/2010 | 18:42 | מאת: ד"ר שי מזור

לא יודע מה לאמר לך כי אני הרי לא מכיר את ההסטוריה הרפואית שלך בעיקרון הכילייה נותנת לכמות קטנה של אלבומין לעבור לשתן כפי שהיסברתי מחלות כלי דם כמו סכרת ו/או לחץ דם גורמות לאורך זמן לפגיעה ביכולת הסינון של הכילייה וכתוצאה מכך לעלייה בכמות החלבון ש"בורח" לשתן באנשים סכרתיים למשל מטופלים הסובלים מחלבון בשתן מומלץ לטפל בהם בתרופה מקבוצת חוסמי האנזים המהפך(ACE?) כמו טריטייס או וסקייס יש גם השפעה טובה לתרופות מקבוצת הARB כמו אוקסר ואטקנד כפי שהסברתי מומלץ להיוועץ בנפרולוג מומלץ לבצע בדיקת CCT שבודקת את התפ]קוד הכילייתי מומלץ גם לבצע איסוף אמיתי של שתן לחלבון 24 שעות אין שום סיבה ש"יעברו לך סרטים בראש" כי יש הרבה מטופלים שסובלים מחלבון בשתן צריך לאזן גורמי סיכון וצריך להיוועץ באיש מקצוע

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה