תוצאות בדיקת מעבדה לאחר צום 12 שעות

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

09/02/2010 | 09:52 | מאת: אפי

דוקטור נכבד, אני בן 42, נמצא בתהליך דיאטה משולבת בספורט מזה 3 חודשים. עד כה השלתי ממשקלי כ- 11 ק"ג. ע"פ אינדיקציית ה- BMI עלי להמשיך ולהוריד עוד 10 לפני כשבוע ביצעתי בדיקות דם כלליות. בבדיקות נמצא: GLUCOSE - 128 HEMOGLOBIN A1C - 5.9 כיצד ניתן לדעת אם זו סוכרת ? נוסף לכך אני מודאג מתוצאות הבאות: TRIGLYCERIDES - 173 הכולסטרול הוא 182.1 כאשר ה HDL הוא 34 ואילו ה LDL הוא 113.6 מה דעתך ?

10/02/2010 | 12:38 | מאת: ד"ר נצר חירם

שלום, ה LDL תקין ואינו מצריך טיפול. ערכי ה HDL עשויים לעלות בעקבות הפעילות הגופנית והדבר בעל השפעה מגנה. ערכי הטריגליצרידים ירדו בעזרת הפעילות הגופנית והקפדה על תזונה נכונה. לגבי הסוכר- מצבך נקרא טרום-סוכרת. זו אינה סוכרת רשמית. פעילות גופנית, ירידה במשקל, תזונה נכונה עשויים לדחות ואף למנוע הופעת סוכרת בעתיד. בהצלחה! ד"ר נצר חירם

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה