תופעות לואי -ליריקה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

05/11/2011 | 20:34 | מאת: אסתר

שלום אובחנתי ע"י רופא נוירולוג כבעלת פיברומיאלגיה ניתנו לי כדורים בשם ליריקה. לקחתי שניים והרגשתי גרוע מאוד, היה לי קושי בליצב את עצמי רצון עז לישון חוסר יכולת לבצע פעולות יומיומיות פשוטות. מאחר והכדור הנ"ל היה הדבר החדש היחידי שלקחתי באותה יממה שייכתי את כל התסמינים השליליים הנ"ל לכדור. סובלת מאוד מכאבים לאורך כל היום מה עליי לעשות? אסתר

08/11/2011 | 20:03 | מאת: עמיר

היי אני גם חולה בדבר בזה מהם הסימפטומים שאת סובלת? תודה

08/11/2011 | 21:34 | מאת: אסתר

שלום עמיר הכותרת מבטא את מה שאני מרגישה באיזורים שונים בגוף ביחוד בגפיים כאבים כאבים ועוד כאבים. תחושת צריבה מתמשכת שלא נותנת מנוחה להרגע את תחושת זו אני צריכה לקרר את האיזור במידה מסויימת מפחית את צריכת הכדורים שאותם בשלב זה הפסקתי לקחת בשל הבעיות שגרמו לי. על שינה אין מה לדבר. בריאות אסתר אגב: בבית המרקחת המליצו לי על כדורי כורכום- כדאי לברר

15/11/2011 | 22:25 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום אסתר ליריקה הינה תרופה יעילה לפיברומיאלגיה אך בהחלט בעלת פוטנציאל של תופעות לוואי. ניתן לנסות להתחיל עם מינון קטן, 25 או 50 מג ולעלות בהדרגה את המינון על מנת להתרגל לתרופה, אך יש לעלות לפחות ל75 מג פעמיים ביום על מנת לצפות שיפור. אם יש בכל זאת תופטות לוואי , אז צריך טיפול חלופי (אלטרולט או סימבלטה) ויש לדבר עם הרופא המטפל בברכה

20/12/2011 | 00:03 | מאת: יוסף המלשן השנוא על אחיו

תנסי קלונקס אבל רק רגע לפני השינה-זה ממכר אבל אפשר להיגמל מורידים כל שבוע רבע מיליגרם ואחרי שבוע עוד רבע ולא אמור לקרוא כלום מסמי רחוב (כימים) הרבה יותר קשה להיגמל יותר טוב מליריקה-הרבה תופעות לואי טרדמקס (עלול להזיק לכבד) יותר טוב מליריקה אבל עם קלונקס אולי לא תזדקקי לא לליריקה ולא לטרדמקס למרות שכאב בינוני תמיד ימצא כרונית מקרים בודדים (נדירים) אנשים החלימו פיברומיאלגיה כמובן ששרלטנים משווקים תמיד מחלימים מכל מחלה שמעתי שקנאביס רפואי (פחות הרסני ולא ממכר מכל סם פסיכיאטרי ומה זה מרגיע? פאנן) זה דה בסט לפיברומיאלגיה לוקחים שאחטה ושההכאב יורד-מכבאים-לצערי הרב לא זכיתי לזה לצערי לא כל אחד זוכה לקבל את המתנה הזה אותו דבר עם SAINT JOHN WORT מעלה סרטונין ומרגיע ללא תועות לואי ללא נזק ויעיל לדיכאון אני ניסיתי הרבה SSRI זה לא הוריד לי שום דיכאון בידיוק כמו ששום סם אנט פסיכוטי לא יעיל לסכיזופרניה או OCD או מאניה דיפרסיה-העקר מציעים לנו את זה ודוחפים לנו את הרעל הזה בכוח תאמינו לי מה שחיות מחמד לא זוכות לקבל מהוטרינר זוכים נפגעי הנפש לקבל מהפסיכיאטר (מלאך המוות) שלהם

20/12/2011 | 12:23 | מאת: אסתר

תודה לקחתי לתשמת ליבי

מנהל פורום פיברומיאלגיה