אבחון

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

24/12/2009 | 21:49 | מאת: דנה

שלום , הנני בת 35 בחורה מאד אנרגטית ובריאה באופו כללי. בחודשים האחרונים התחלתי לחוש בעייפות כרונית , בחילות , כאבי בטן (במקומות שונים) וכאבי שרירים בעיקר ברגליים אשר לאחרונה התפשטו בכל חלקי הגוף. פניתי מספר פעמים לרופא המשפחה ולפני כשבוע ביצעתי בדיקות דם אשר יצאו תקינות לחלוטין, למעט כולסטרול מעט גבוה (231) וכן EBNA IgG (POS) EBV Past infection תפקודי הכבד יצאו תקינים וכן CMV שלילי. כמו כן נשלחתי לבדיקת אולטראסאונד אשר תוצאתה יצאה: "הכבד מוגדל במידה קלה , מרקמו הומוגני , הטחול מוגדל במידה קלה , מרקמו הומוגני , טחולון בקוטר 1.5 ס"מ , כליה ימין 9 ס"מ , כליה שמאל 10 ס"מ , אין עדות בכליות לגושים סולידיים , אבנים או הידרונפרוזיס. בבדיקה זו נמצאו ממצאים חריגים המחייבים התייחסות רפואית נוספת". פניתי לרופא המשפחה עם התוצאות הנ"ל (אשר ביצע גם בדיקה גופנית של בלוטות הלימפה אשר יצאה תקינה) ולדעתו אין טעם כרגע בבדיקות נוספות שכן הוא לא מזהה שום בעיה. אולם הנניחשה עדיין את התחושות שמניתי מעלה. שאלותי הן: 1.האם לדעתך עלי לבצע בדיקות נוספות ? 2.האם ייתכן שמדובר בפיברומיאלגיה ? 3. האם במחלת פיברומיאלגיה גם כן קיים סימפטום של כבד וטחול מוגדלים במעט ? אודה לך מקרב לב על תשובתך

26/12/2009 | 20:18 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום דנה, פיברומיאלגיה יכולה להסביר עייפות וכאבי שרירים דיפוזים אך אינה מסבירה ממצא של כבד או טחול מוגדל. כדאי לחזור על ה US ובמידה ועדיין יהיו ממצאים חריגים ותמשיכי לסבול מכאבי בטן, כדאי להשלים עם ביצוע CT. תרגישי טוב

מנהל פורום פיברומיאלגיה