סובל מתסמונת כאבי אגן C.P.P.S

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

25/08/2011 | 23:49 | מאת: חנן

ד"ר שלום רב, אני בן 50 נ+3 לפנ כשנתיים וחצי עברתי ניתוח בשרירי הבטן התחתונה כתוצאה מפציעת ספורט סבלתי מאוסטאיטיס פוביס אחר טיפול תרופתי בעזרת זריקות סטראודים לא חלה הטבה לכן לא היה מנוס ונאלצתי לעבור את הניתוח ע"ש פרופ' מארטנס, לאחר הניתוח ניסיתי להתחיל תהליך של פיזיוטרפיה אולם לצערי הכאבים באיזור המפשעה גב התחתון ורצפת האגן לא אפשרו לי להמשיך בטיפולים נאלצתי להגיע לכירורג ממחה בפציעות ספורטבהמלצת הרופא שניתח אותי והאחרון הפנה אותי למומחים לרפואת כאב אשר קבעו שאני סובל מתסמונת CHRONIC PELVIC PAIN קדמו לכך רקע של ניתוח פרוקטולוגי מספר שנים קודם לכן ודלקות בערמונית ולבסוף הניתוח מארטנס, בסופו של יום גיעו למסקנה שקיים חשש לפגיע בזוג העצבים הנקראים PUDENDAL NERVE מה שגרם לרופאים לחזק את האבחנה היה סוג הספורט שעסקתי רכיבה על אופניים, למרות כל מה שסיפרתי הכאב בגב התחתון הוא תמידי וככל הנראה זה נובע מבלטים שנראו בחוליות L4-5 בבדיקות CT ו MRI של האיזור, עכשיו את בטח שואלת מדוע אני פונה דווקא אליך, אז הסיבה היא שאני סובל מחלק גדול מהסימטומיים של פיברומיאלגיה, שינה אצלי היא לא שינה תשישות קיימת אצלי במרבית שעות היום אם לא השלמתי את שעות השינה בבוקר עד הצהריים, אני נוטל מספר לא מבוטל של כדורים לשיכוך כאב ניורופטי וכדור לשינה-קלונקס 1מ"ג, שאר הכדורים הם בבוקר 400מ"ג טרמדקס OD ואחה"צ 120מ"ג סימבלתה לתסמונת ישנה השפעה ישירה על התפקוד המיני בצורה קצונית, אני עובד רחוק מביתי אני נוסע כ-3 שעות בסה"כ ביום בהסעה, הישיבה הממושכת לא תורמת לי כלל אופי העבודה שלי הוא משרדי ניהולי בעקבות הבעייה הרפואית רופא התעסוקה הגביל אותי מאחר ועבודה פיזית היא לא בעה בחשבון כלל, אני לא מתוסכל מזה מאחר והתרומה שלי בתחום המומחיות שלי באה לידי ביטוי גם במצב הנוכחי הבעיה היא למצוא פתרון רפואי שישפר את איכות החיים שלי, אני מתסכל ומיואש מעצם ההחמרה בעוצמת הכאבים וכל מה שמתלווה לכך יש בי תחושה שלא מיציתי את כל האפשרויות ברפואה הקונבנציונלית ושישנו גורם שעדיין לא אתרו אותו למחלתי האם יתכן שהמקור הוא הגב?יש לי מי להוריש את בעיית הגב או שמה שאובחן אצלי זו הסיבה לכל הסבל שלי ועם זה אני צריך להתמודד בעזרת הרופאים המתאימים, התרופות כמעט ולא משפיעות. האם את יכולה לסייע לי או לייעץ לי מה ניתן לעשות דבר אחד שלא ציינתי זה שניסו לשתול בגופי קוצב כאב סטימולטור ולצערי זה הצליח, ניסיצי מכשיר הנקרא B-CURE גם לא עזר. תודה מראש, שבת שלום, חנן ב"ש

30/08/2011 | 22:34 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום חנן, CPPS ופיברומיאלגיה הינם תסמונות כאב כרוני ,אחת יותר אזורית, השנייה יותר מפושטת. הטיפול המשולב כולל תרופות כגון ליריקה וסימבלטה, פעילות גופנית סדירה, הידרוטרפיה, וCBT. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה