מבולבלת מאבחנות שונות

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

30/05/2011 | 16:36 | מאת: נטליה

שלום. אני בת 31. עובדת כמזכירה. אני סובת מכאבי גב עליון זו שנה שלמה . טופלתי מתרופות אנטי דלקתיות ללא תועלת. עברתי פיזיאוטראפיה, הידרותראפיה ללא שיפור, הלכתי לכירופרקט ללא שיפור וגם עיסויים לא עזרו. ניסיתי אלטרולט 10 מ"ג ותופעות הלוואי שלו היו קשות ברמת חולשה ניכרת וללא שיפור ניכר בתחושת הכאב.זה עזר קצת רק בזמן התסגלות, אך יחד עם זאת התופעות לאוואי היו בלתי נסלות וכשהם פחתו גם הכאב חזר. הלכתי לראומטולוג. הוא נגע לי בנקודה ברגל וקבע שיש לי פיברומיאלגיה ב דקה של אבחון. והוא רשם לי קלונקס ופלוטין אבל פחדתי לקחת בגלל תופעות הלוואי וגם רופאת משפחה לא תמכה בלקיחת תרופות אלה וגם לא נוירולוג לא תמך והמליץ גם רמוטיב, אבל זה לא עזר כלל.הלכתי גם לפרופסור ראומטולוג והוא נגע לי בכל הגוף וקבע שאין לי פיברומיאליגה כי הכאב הוא פנימי ואני לא רגישה בנקודות שהוא לחץ. בהמלצתו עשיתי בדיקת דם עמילאז וסי.טי בטן שיצאו תקינים וקודם עשיתי סי.טי. עמוד השדרה שיצא תקין. גם מיפוי עצמות תקין.פניתי גם לנותופתית והיא נתנה לי סלדרין להקלת כאבים, אך גם זה לא עוזר. בבזמן אחרון אני סובלת מפעם לפעם גב בכאבי ברכיים שורפים שדומים בתחושותם לכאבי גב. לסיכום: כל הזמן יש סוג של כאב. לפעמים חזק יותר ולפעמים חלש יותר.חשוב לציין שאני לא מוגבלת בתנועה. אפילו אצל פסיכיאטר הייתי פעמיים ובינתיים הוא לא רושם לי כלום. אני עובדת ומתפקדת, אבל רמת החיים שלי ירודה מאוד בגלל הכאבים התמידיים. מה לעשות? למי לפנות? כרגע אני ללא תרופות כלל וחסרת אונים ולא יודעת כבר מה לעשות ולמי לפנות ואיזה טיפול לנסות.

31/05/2011 | 22:01 | מאת: אני

02/06/2011 | 15:00 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום נטליה ניראה בכל זאת שסוג הכאבים, אופיים, והתלונות הנלוות מתאימים לפיברומיאלגיה.. כדאי להיבדק על ידי מומחה לפיברומיאלגיה על מנת לקבוע את האבחנה. ממליצה לך להתחיל בפעילות גופנית מתונה והדרגתית על בסיס יומי כגון הליכה או שחייה. רצוי גם לשקול עם המומחה טיפול תרופתי ספציפי כגון ליריקה . בהצלחה

31/08/2013 | 20:05 | מאת: סיגל

היי ..התיאורים שלך מתאימים לשלי .מצאת משהו שעזר לך?

מנהל פורום פיברומיאלגיה