בתהליך ברור

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

27/04/2011 | 01:02 | מאת: צביקה

השואל אב לבת 18 תלמידה מצטינת. כחודשים לא מתפקדת. חולשה , חוסר ריכוז, עיפות , כאבי ראש (לא דרמתים). יש כאבי פרקים(קלים) ולאחרונה שילשול. בדיקות דם תקינות, מחסור בויטמין D .אין חום ובלוטות לא נפוחות. נישלל רקע נוירולוגי ונפשי. נשלל מחלות כמו מחלת הנשיקה. מה המשך הברור? ניראה כמחלת התשישות הכרונית? פניה לרמטולוג? פנימאי? מרפאת עיפות? פניה למיון? ישנם בדיקות דם שנידרשות נוספות? רופא המשפחה לא מכיר בתיסמונות (מיקצועית), ולא מציע כיוון, מוכן להפנות למה שנבקש רק לא להפנות כ-CFS. מה הדרך?

03/05/2011 | 21:26 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום צביקה, לאור השילוב של כאבי פרקים, שלשולים ועייפות, רצוי הערכה של ראומטולוג על מנת לשלול מחלה מפרקית דלקתית שיכולה לבוא יחד עם דלקת מעיים למשל. רצוי להשלים בירור מעבדתי ראומטולוגי ולבוא עם הבדיקות לראומטולוג. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה