האם זה פיברו?

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

27/02/2011 | 21:43 | מאת: חסוי

בס"ד קראתי המון על התסמונת הזאת והרגשתי כאילו מדובר עליי, אני בן 16, סובל 4 חודשים +- מכל מיני כאבים שונים בגוף, כל הבדיקות שעשיתי, בינהם המון ספירות דם, ביוכימיה, בלוטת תריס, צליאק, שרירים ופרקים, שקיעת דם, צואה, שתן וכו'. (רוב הבדיקות נדבקו יותר מפעם אחת) בנוסף עשיתי אולטרה סאונד לבטן עליונה ותחתונה שיצא תקין, וגם צילום חזה שיצא תקין (+לחץ דם ואק"ג תקינים). הכאבים הם בעיקר בצד ימין של הגוף, מתחילים מכאב בלחי (לפעמים), צוואר, שכמות, כתפיים, מפרק היד (החלק של השקע הזה), כאבי גב, כאבי בטן בכל חלל הבטן, כאבים בכפות היד בפרקים, כאב במפרק הירך, כאב בירך, ברכיים, כאבים ברגליים לפעמים, כאב באזור השלפוחית. הכאבים לא מעירים משינה, אין חום, היה לי תקופה מאוד מאוד חרדתית שפחדתי המון מכאבים הלו, היום פחות. אני לוקח מולטי ויטמין שעוזרים במידה מסוימת. יש גם גרדים כאלה לפעמים ותחושות עיקצוצים. שאני בבית ספר וכו' אני פחות מרגיש כאבים. האם אלה תסמינים של פיברו'? הייתי אצל המון רופאים, ישלי תור לראומטולוג אבל זה יהיה רק באפריל. תודה מראשש

28/02/2011 | 10:50 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום לך, ניראה שכל מה שאתה מתאר אכן מתאים לפיברומיאלגיה. חשוב להיבדק על ידי ראומטולוג. בנתיים, אני מציעה לך להקפיד על פעילות גופנית סדירה ומתונה כגון הליכה או שחייה , זאת התרופה החשובה ביותר. בהצלחה

28/02/2011 | 15:34 | מאת: חסוי

כדורגל גם יכול לעזור במידה מסוימת או שזה יותר מידי פעילות? אגב לא רשמתי אבל התוצאות יצאו תקינות ב"ה. ומידי שבועיים בערך יש כאב גרון קל, לפעמים זה הצטננות ולפעמים זה כאב שחולף כעבור כמה ימים.

16/03/2011 | 21:59 | מאת: ריבה

יש לזה קשר ישיר לכאבים

מנהל פורום פיברומיאלגיה