סימבלתה לפיברו לדיכאון ושינה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

01/08/2010 | 08:14 | מאת: גלית

שלום רב, אני רק 9 ימים עם הסימבלתה לפיברו'+כעזר לדיכאון שחזר לפי חוסר הנאה שמחה.(בנוסף ללמיקטל לייצוב) רציתי לבדוק איתך לגבי ריצוד בעיניים. מה שרציתי לדעת האם זה עובר או שצריך לנסות ולחכות לסיום השבועיים הראשונים...חשוב לי לדעת רק את זה ואם יש טעם להמשיך עוד שבוע (הכאב בגוף נחלש מעט) זה באמת מפחיד אותי...גם ככה אני שפוכה מעייפות מחוסר שינה. ואני לוקחת את הסימבלתה בלילה כי היא מעייפת אותי (בנוסף לקוקטיל שכבר יש לי לשינה 0.75 קלונקס +50 מג' טרזודיל (נאמר לי ניתן להעלות טרזודיל עד 100 מג' אך בנתיים יש לי עקצוצים מכוון הלב ויד שמאל מעט כואבת)... אני מתעוררת לאחר שעה עד שלוש שעות. זה מתסכל ומתיש אותי מאוד. מעניין אם הריצוד בעיניים מפריע לשינה כי לפי מה שאני יודעת כשישנים העיניים מרצדות באופן מסויים וזה נקרא משהו כמו שנת חלום. אתמול הוספתי סטילנוקס כדי להתחיל את השבוע בעירנות. אודה לך על על תגובה מהירה. נ.ב הלמיקטל הכרחי לי והפסיכ' שלי לא מכיר ליריקה ולא עבד איתה מעולם...אני יודעת שיש אפשרות של החלפה בניהן ליאת

02/08/2010 | 12:50 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום לך, את רק התחלת טיפול בסימבלטה ואני חושבת שכדאי למצות את הטיפול בתרופה זו לפני שאת עוברת לתרופה אחרת. התופעה של ריצוד בעניים אינה תופעה מדאיגה ויש לבחון אם היא עוברת כשאת ממשיכה בטיפול בסימבלטה. בהצלחה

02/08/2010 | 13:16 | מאת: גלית

לפי תשובתך,אני מבינה שקיים בהחלט ריצוד בעיניים. כמה זמן לדעתך זה יכול להמשך? הפסי' שלי לא כל כך מבין בפיברו ולא מכיר תופעה של ריצוד בעיניים. בשלב זה יש שיפור בכאב אני מאמינה שבהמשך זה עוד יעזור ואם במידה ואצטרך יעלו לי את המינון,רק רציתי לבדוק אם כבר בשלב זה שהפחיתה לי את הכאבים האם זה משפיע במקביל על הדיכאון? לגבי הסימבלתה,זה נכון שהיא מעייפת? לא יודעת אם זה תחום טיפולך האם תוספת טרזודיל במינון יותר גבוה יכול להיות מסוכן?

מנהל פורום פיברומיאלגיה