טיפולים כימותראפיים ופיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

31/07/2010 | 09:41 | מאת: בטי

בת 58 . אחרי למפקטומי .הייתי מבקשת לשמוע על הקשר בין פיברו וטיפולים כימותראפיים(אדריאמיצן+טקסול) לפני 5 שנים. נוטלת כעת ארימידקס נטלתי טמוקסיפן שנתיים וחצי נוטלת כעת ארימידקס מזה שנתיים לעוד שנה. עלי לציין שגם לפני מחלתי סבלתי מכאבי גוף צילומים מראים עוותים ספונדלוטיים בצוואר לאחרונה מרבה לחוש כאבים במפרקים בשרירים בעיקר באגן בברכיים בצאוור כאבי שרירים באזור העכוז שהסתיימו לאחר בירורים אורטופדיים בהפנייה לפיסיותראפיה(כבר עשיתי זאת מספר פעמים הקלה ושוב הכאב חוזר) רופאה אונקולוגית מייחסת זאת לתרופה (שאינני יכולה להפסיק או להחליף ) אורטופד לשינויים בעמוד השדרה ואני לאחר קריאת שאלות ותשובות באתר מבקשת לדעת למי לפנות בכדי לברר אם יתכן שמעורבת כעת גם פיברומיאלגיה, או שמא הייתה כבר קודם. תודה

02/08/2010 | 12:02 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום בתי, האבחנה מבדלת של הכאבים שאת מתארת כוללת : כאבים שנובעים מתהליך שחיקתי במפרקים, כבאים קשורים לתרופה שאת מקבלת , ופיברומיאלגיה. יתכן גם כמובן שילוב של סיבות. כדאי להיבדק על ידי ראומטולוג ולבדוק מה יותר בולט אצלך ולפי הממצאים להתאים לך טיפול שיקל עליך. בהצלחה

מנהל פורום פיברומיאלגיה