פיברו+תשישות+בעיות שינה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

18/07/2010 | 08:57 | מאת: גלית

fשלום דר' יקר, אובחני כסובלת מפיברומיאליגיה. כיום אני נוטלת למיקטל 200 מג' שעזר לדיכאון עמיד וחזרתי לתפקד (הפסקתי את הפריזמה שלא עזרה לי כלל וכמו כן עברתי את כל סדרת ה-SSRI והSNRI). מה שקרה הוא שהפסקתי לעבוד כי היתה לי תשישות נוראית ,לא יכולתי לנהוג,אפילו לא לעשות סיבוב ברגל בשכונה. רק שכבתי כל היום...בלי לעשות דבר, פשוט לא הייתי מסוגלת ,לא לראות טלויזה לא לעשות קניות שאוהבת. פשוט כלום לא עניין אותי. לא ישנתי טוב אלא רק עם 1 מג' קלונקס+50 מג' טרזודיל ואז במשך היום הרגשתי כזומביט,אפילו המוח היה חלש.. ירדתי לפני מס' חודשים ל-0.75 מג' קלונקס ובהמשך ל- 0.75 מג טרזודיל. לאחר מכן הרופא המליץ לי להוריד את הטרזודיל ולהשאר בשלב זה עם הקלונקס. כך עשיתי, מס' ימים היה לי קושי ולאחר מכן ישנתי את ה-5 שעות. מזה מס' חודשים אני סובלת מכאבי גב לא מוסברים -ולאחרונה גם מכאבי פרקים ושרירים- אין לי דלקת ובדיקות הדם תקינות לגמרי. השינה שלי הדרדרה וא, מרגישה מאוד נוקשה ,תשושה ושורפות לי העיניים במשך כל היום.נעשתי רגישה יותר גם פיזית וגם נפשית. שבוע שעבר חזרתי ל-50 מג' טרזודיל-התחלתי לישון אך במשך היום הייתי מאוד תשושה ואולי אפילו מנומנמת אבל לא עד כדי כך שארצה ואוכל לישון. התחלתי עבודה חדשה לפני חודשיים..ואני חוששת לאבדה,גם מבחינה קוגנטיבית הזכרון שלי קצר ולעיתים מתקשה להבין או לעשות הקשרים, מזל שלא שמים לב... הרופא נתן לי סימבלטה כדי להקל על הכאבים. רציתי לדעת בבקשה האם זה בסדר השילוב הזה,האם עניין הקוגנטיביות ישתפר ,האם השינה תשופר והאם התשישות תעבור לי..? או שזה רק יחמיר ואמשיך להיות תשושה. לעזרתך אודה!!

20/07/2010 | 10:43 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום גלית, סימבלטה הינה בחירה טובה אם עוד לא ניסית. תרופה זו טובה לדיכאון, לכאבים וכן יכולה לשפר את איכות השינה. את יכולה לשלב אותו עם קלונקס ללא בעייה. השילוב עם טרזודיל יותר בעייתי מכיוון ש 2 התרופות מעלות רמות של סרוטונין ויכולות לגרום לתופעות לוואי, לכן כדאי לנסות להוריד מינון של טרזודיל בהדרגה עד להחלפתו בסימבלטה. בהצלחה

20/07/2010 | 12:42 | מאת: גלית

נראה לי מאוד מה שהצעת . בזמנו לדכאון ולחרדה ניסיתי גם SSRI/SNRI ושילבו לי אותו עם הטרזודיל ללא בעיה. מאחר התרופות לא עזרו לי לשינה כלל וגם לא לחרדה. מינון הטרזודיל שאני לוקחת הוא במינון נמוך 50 מג' ,בזמנו הייתי במינון של 100 מג' וזה היה בסדר גמור. עוד משהו קטן,האם הליריקה יכולה להחליף את הלמיקטל אחד לאחד? המינון ההתחלתי של הסימבלטה הינו 30 מג' ואני יודעת שמעלים בשלב הבא ל-60 מג'.האם לכאבים יתכן מינון יותר גבוה? וכמו כן אולי אתה יודע מה מותר ומה אסור בהריון? ולבסוף המון תודה על התגובות המהירות, היחס והאכפתיות ובכלל על עבודת הקודש שלך.תבורך.

מנהל פורום פיברומיאלגיה