פיברומיאלגיה בגבר

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

13/11/2009 | 18:37 | מאת: אייל דן

שלום רב, אני בחור בן 38. משקל 58 גובה 178 סמ מזה 15 שנה סובל מכאבי צוואר כרוניים שגורמים לכאבי ראש, כאבי טרפזים וכאבים ונוקשות בגב. הגעתי למצב שלא יכול לכופף את הצוואר קדימה יותר מ 10 מעלות ולגבי הגב יכול לכופף את הידיים לכל היותר עד הברכיים. כל בדיקות הדם המקיפות יצאו תקינות ספירה, שקיעת דם, כימיה, סוכר, HLAB27 B5 RF ועוד ועוד. נשללו בכרטב ומחלות מפרקים. צילומים תקינים פרט להעדר לורדוזיס פיזיולגי בצוואר. מיפוי תקין. סובל גם מעיניים יבשות, התקפי עייפות עזים, המון VPBS ( אקו וארגומטריה תקינים ) וכאמור הרבה כאבי ראש. מתקשה להרים אפילו תינוק של 3-4 קילו יותר מ 30 שניות מה שגורם מיד לכאבי טרפזים וצוואר וכאב ראש. EMG תקין, MRI מוח צוואר וגב תקין. לוקח מדי יום 2-3 אקמול/אופטלגין כבר 10 שנים ומצליח כעת לעבוד רק כחצי משרה. עשיתי מאות טיפולי פיזיותרפיה, מסאז ועוד ללא הועיל. עברתי בירור רפואי מקיף והמסקנה של רופאים שמדובר בהפרעת כאב לא מוסברת. כאב כרוני. אולי סוג של פיברומיאלגיה לפי ראומטלוגו למרות שיש רק 6-8נקודות מתוך 18. חצי שנה נסיון טיפול של ציפרלקס לא השפיע בכלום ולא הפחית את הכאב. למרבה הפלא אני לא סובל מדכאון אלא רק בשיאי כאב מרגיש מדוכדך. אציין שבעבר עד גיל 20 בערך הייתי יחסית ספורטאי רץ הרבה ומשחק סקווש ועוד. שבועיים אלטרולט גרמו לעייפות עזה והפסקתי. הוצע לי עכשיו לעשות נסיון טיפולי עם ליריקה או עם סימבלטה. ברצוני לשאול. 1. במידה ויש לי פיברומיאלגיה. קראתי שסימבלטה לא יעילה בפיברומיאלגיה בגברים. האם זה נכון? אם כך האם עדיף שאתחיל עם ליריקה לפני פיברומיאלגיה היות ואני גבר? 2. יש משהו נוסף שאני עוד יכול לעשות כדי לנסות לשפר את מצבי? תודה רבה!

14/11/2009 | 20:01 | מאת: יעל

שלום אייל דן ,נשמע שאתה מאוד סובל וחוסר הוודאות לגבי מצבך מתסכל.המשך להתעמל אפילו מספר דקות ביום. תוכל להכנס לאתר המרכז להתמודדות עם מחלה www.hachlama.com אולי שם תוכל לקבל תשובות,ואם תרצה צור איתי קשר 054-4510869 בריאות והחלמה יעל

23/11/2009 | 12:31 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

אייל שלום, במקרה שלך, היתי רוצה קודם כל ליהיות בטוחה שמדובר בפיברומיאלגיה ונשללה מחלה ראומטית אחרת ובמיוחד ankylosing spondylitis (מחלת ברטרב). אני מבינה שביצעת בירור מקיף. הייתי מציעה להשלים MRI מכוון למפרקי סקרו-איליאקס (אם לא בוצע) על מנת לשלול בוודאות סקרואילייטיס שהינה מאפיין מרכזי של המחלה. במידה ואכן מדובר בפיברומיאלגיה, ניתן לנסות ליריקה או סימבלטה. סימבלטה הואשם כפחות יעיל בגברים מאשר בנשים אך המחקרים בוצעו בעיקר בקרב נשים , בגלל שהם החלק הניכר של חולי פיברומיאלגיה. יש גברים שמגיבים מצויין לטיפול בסימבלטה, כמו שיש נשים שלא מגיבות בכלל. יש גם לזכור שישנם תופעות לוואי אפשריות לטיפול בסימבלטה אצל גברים כמו הפרעה בתפקוד המיני. בהצלחה דר אלוש

24/11/2009 | 01:20 | מאת: אייל

תודה על תשובתך! לגבי בכטרב. בדיקת HLAB27 היתה שלילית התסמינים החלו לפני כ 10 שנים ומיפוי עצמות תקין לפני שנה כמו כן בצילומים לא היתה סגירה בסקרואיליאק במידה וזה פיברומיאלגיה האם אלטרולט 10 מג יכול לסייע? עם מה עדיף לי להתחיל - אלטרולט, ליריקה או סימבלטה? תרופות כאלה יכולות לסייע להגדיל טווחי תנועה? תודה רבה!

מנהל פורום פיברומיאלגיה