נגישות
נגישות

אורטופדי ראומטולוגי

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

30/03/2014 | 22:38 | מאת: אסתר א

משנת 2004 אני סובלת מכאבי צוואר ולאורך עמוד שירה שכמות ידיים וכאבים שמתפשים בכל הגב ובמקומות נקודתיים הכאבים משתנים בעוצמתם אין ספון בדיקות והדמיה .ביקרתי אצל ראומטולוג ולפי צילומים נראה אוסטופורוזיס ולכן שלל פיברו ודיווחתי על כאבים כרוניים עיפות חוסר שינה עצבנות וחוסר מוטיבציה כל הגוף כואב גפ רוא אנדוקרינולוגיה ענה לשאלתי שאין קשר בין שתי המחלות אז האם יש לי פיברו והאם כדאי ללכת לאיבחון אצל ראומטולוג אחר האם כירופרקט מתאים לטיפול אנא יעצי לי

לקריאה נוספת והעמקה
31/03/2014 | 00:37 | מאת: אורחת מייעצת

ראומטולוג אמור לאבחן פיברומיאלגיה בעיקר לפי רגישות האדם לכאב בנקודות מסוימות בגוף שהוא בודק, וכן, תשאול הפציינט על רגישויות שונות שהוא סובל מהן, אם הראומטולוג שהיית אצלו לא בדק זאת,כדאי שתלכי לראומטולוג אחר. טיפול אלטרנטיבי שיכול להתאים הוא הידרותרפיה. לגבי כירופרקט, זה מאד אינדיוידואלי. זה לא פותר את הבעיה מהשורש. זה יכול לתת הקלה. זה חייב להיעשות על ידי מישהו ממש מיומן. בכל זאת, זו מניפולציה שנעשית על החוליות. הרבה בריאות

שלום אסתר, אין קשר בין אוסטאופורוזיס ופיברומיאלגיה, ואחד לא שולל את השני. אם יש לך כאבים בכל הגוף, עייפות, הפרעת שינה ושינויים במצב רוח, בהחלט יתכן ויש לך פיברומיאלגיה. כדאי להיבדק שוב אצל ראומטולוג מומחה שמכיר את נושא הפיברומיאלגיה. כמו כן, כדאי לבדוק רמות ויטמין D בדם, ולקחת תוספות במידת הצורך. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה