איבחון פיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

21/01/2014 | 22:21 | מאת: פיברומיאלגיה

בשנת 2004 אובחנתי על ידי ראומטולוג שיש לי פיברומיאלגיה. וזאת על סמך בדיקנה קלינית 11 נקודות רגישות מתוך 18. ולפי בדיקות דם. מלבד חוסר חמור בויטמין D. שאוזן. היתכן מצב שיש חילוקי דעות בין רופאים ראומטולוגים לגבי אבחנה זו. איך את מציעה לי לצאת מהמצב הזה ? פשוט נמאס לי ואין לי כח שרופא אחד יגיד לא ועוד כמנ לא וחלק יגידו כן. האם יש מרכז לאיבחון פיברומיאלגיה. ובנוסף שאלה מי שמאובחן כחולה פיברומיאלגיה ויש לו מחלות נוספות נתקל באטימות של רופאים שגורמים לבדיקות מיותרות. שאלה נוספת יש לי כאבי גב עמוג שידרה צווארי רגישות ומוגבלות. וכן קיפוזיס מודגש עמוד שידרה מותי. עקמת מתונה. וכן דלקת מסויידת כתף ימין. כאבים חדים בצלעות בית החה באמצע עם הקרנה חזקה לעמוד שידרה. כאבי תופת.בקרתי אצל ראומטולוג השבוע ואין לו שום מזור . ללא ספק פיברומיאלגיה דרך אגב אותו ראומטולוג זה לא איבחן זאת 2004 למרות ביקור אצלו. טוען שפיברומיאלגיה אינה מסבירה כאבי ראש רקתיים ןכן ספונדילוזיס אוטופרוסיז בדרגה גבוה ללא טיםול בעיות גסטרו. וכן שקיעת דם מוחשת 98. היה התקף בחודש מאי 2013 של שיטוש ראיה ומסך שחור. מה את מציעה לי לעשות?ובנוסף לעשות ביופסיה טמפורלית דו צדדי. יש חשד לדלקת עורקים. ומה עושים אם תשובה שלילית. כיצד אפשר לצאת מהמצב הזה? מדוע חולה פיברומאלגיה נתקלים בחשדנות האם הם בחרו בתענוג הזה? לא מספיק הסבל היום יומי. גם אטימות מצד המערכת כאשר נוספות מחלות נוספות. אודה על תשובתך.

26/01/2014 | 15:24 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום לך, קודם כל, חשוב לדעת מה גילך, על מנת לאבחן נכון את הבעיות. אני מבינה את תסכולך לנוכח דעות שונות של רופאים.. בכל מקרה, קיום של פיברומיאלגיה אינו שולל בכלל מחלות אחרות כגון מחלה דלקתית פעילה. וכן, ש"ד 98 אינו קשור לפיברומיאלגיה ודורש התייחסות. לנוכח הכאבי ראש ברקות וש"ד מוחשת והטשטוש ראייה, בהחלט יש מקום לשקול ביופסיה של עורקים טמפוראלים. גם מחלה זו היא באחריאות ראומטולוג. חשוב ללכת לראומטולוג מומחה שאת סומכת עליו ושיעשה סדר בבעיות ויתאים לך טיפול . אפשר לטפל גם בפיברומיאלגיה וגם במצבים אחרים של דלקת . בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה