האם אני חולת פיברומאלגיה?

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

31/10/2013 | 14:00 | מאת: סמירה

אני בת 49 חליתי בעבר בסרטן שד ועברתי את כל הטיפולים הנדרשים כימוטרפיה רדיוטרפיה וטיפול הורמונאלי בנוסף עברתי כריתת רחם ושחלות וסובלת מחידק הליקופקטר בכיבה מזה יותר משנה סובלת מתשישות ומעייפות אינני מסוגלת לעבוד כפי שנהגתי בעבר יש לי כאבים בעצבי הרגליים אני מרגישה עקצוצים בכפות הרגליים ומתיחה בשוק הרגל כאבים בצוואר ובכתפיים ובמפרקי הידיים כל הזמן זועקת לעיסויים ומרגישה חוסר אונים אינני ישנה טוב ולכן עייפה כל היום ישנונית ולאחרונה התחלתי לשכוח דברים הרופא נתן לי סימבלטה שזה עושה לי כאב ראש חזק וסחרחורת זה מקל על הכאבים ברגליים אך יש לתרופה תופעות לוואי לא נעימים ועדיין תשושה ועייפה וחסרת כח האם אני חולה במחלה הזו?

04/11/2013 | 13:48 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום סמירה, לפי מה שאת מתארת, יתכן מאד ואת סובלת מפיברומיאלגיה. בכל זאת, לאור הסיפור של הטיפולים שקיבלת, יש לשלול תופעות לוואי מהטיפולים : טיפולים כמוטרפים שונים יכולים לגרום לפגיעה עצבית לגרום לכאבים ברגליים, טיפול הורמונאלי( בעיקר הטיפולים החדשים) יכולים לגרום לכאבי מפרקים ושרירים , אפילו לדלקת במפרקים. כדאי לבדוק את הכיוונים האלה, לעשות בדיקת EMG של העצבים, לבדוק איזה תרופות את מקבלת, וכמובן להיבדק על ידי ראומטולוג על מנת לבדוק אם את סובלת מפיברומיאלגיה או ממחלה אחרת. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה