לא מצליחה להתאושש..

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

28/01/2013 | 06:38 | מאת: ריקי

כתבתי בפורום מחלות זיהומיות והרופא שם הפנה אותי לכאן, לא יודעת למה... שלום, אני בת 27. עד לפני חודשיים הייתי בריאה לגמרי ואפשר היה לספור את הפעמים שבהן הגעתי לרופאת המשפחה בחיים על כף יד אחת. לפני חודשיים חיליתי בחיידק חריף בגרון (סטפטוקוק). קבלתי אנטיביוטיקה ולמרות זאת לקח לי כמעט שבועים להחלים ממנו. כאשר כאבי הגרון סופסוף נחלשו התחילו לי כאבים חזקים בכל מיני מקומות בגוף. בהתחלה בזרוע יד שמאל, כאבי תופת, שלא מצאו להם סיבה. אחר כך כאבים איומים בגב התחתון, אחר כך שוב יד שמאל, וכעת כאב חזק בצד השמאלי של הראש. בבדיקות דם שנעשו אחרי ההתאוששות מהסטרפ ראו שיש לי נוגדנים לשני הסוגים של מחלות הנשיקה, אך לא ניתן לדעת מתי חליתי בהן. כבר חודשיים שאני סובלת מכאבים, כל פעם במקום אחר, לצד חולשה של כל שרירי הגוף ועייפות קבועה. אף אחד לא יודע להגיד מה קורה לגוף שלי. רופאת המשפחה בוחנת כל כאב בנפרד (ועשו לי לא מעט בדיקות), אבל הכאבים נודדים ממקום למקום וכבר לא נעים לי אפילו להתלונן. כשאני מגיעה לרופאה כל שבועיים עם כאב אחר, זה כבר לא נעים... לא יודעת מה לעשות או למי לפנות. לא מבינה מה קרה לגוף שלי, אבל מרגישה שיש קשר בין הדברים, ולא סתם כל מכאובי העולם הגיעו אלי באופן אקראי... מה עושים עכשיו?

25/02/2013 | 11:30 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

25/02/2013 | 11:39 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום ריקי, את בהחלט צריכה להיבדק בהקדם על ידי ראומטולוג, לפחות מ 2 סיבות: 1. ידוע שזיהום בסטרפטוקוק יכול לגרום למחלה מפרקית דלקתית שמתאפיינת בכאבים במפרקים שונים עם נפיחות בדרך כלל. יש לשלול על ידי בדיקות מעבדה ובדיקה של ראומטולוג אפשרות זו. 2. יתכן והמחלה הזיהומית גרמה להתפתחות של פיברומיאלגיה, וגם זה ניתן לברר אצל ראומטולוג. אחרי האבחנה הנכונה, תוכלי לקבל טיפול בהתאם ולהשתפר. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה